Ivica Obrvan je bil znova v središču pozornosti. Foto: EPA
Ivica Obrvan je bil znova v središču pozornosti. Foto: EPA
Marko Oštir
Marko Oštir v Trebnjem ne bo smel igrati. Foto: Reuters
V sredo je tribunah pošteno zavrela kri. Foto: MMC RTV SLO

Tik pred koncem tekme 5. kroga MIK 1. lige med Gorenjem in Koprom (27:26) je Bojić po izteku igralnega časa (izvajati bi se moral le še prekršek) stekel na tribuno in v splošnem neredu fizično napadel vratarja Kopra Dejana Sarkiča. Njegovo dejanje Velenjčani ocenjujejo kot nedopustno in obsodbe vredno, saj takšno vedenje nikakor ne sodi na športna igrišča.

"Še vedno tudi sam pri sebi ne znam razložiti svoje močno pretirane reakcije, ki nima nobene zveze s športom. Svoje dejanje iskreno obžalujem. Sarkiču sem se opravičil takoj po dogodku, njemu in vsem vpletenim pa bi se rad še enkrat javno opravičil. Hkrati popolnoma sprejemam suspenz kluba, saj si kot diplomirani športni pedagog tega v nobenem primeru ne bi smel dovoliti," je dejal Bojić.

V Trebnjem brez Oštirja
Velenjske rokometaše čaka jutri v Trebnjem izjemno težko delo, kajti poleg vseh v preteklosti že omenjenih težav se ukvarjajo še z neigranjem Marka Oštirja, enega svojih najboljših obrambnih igralcev, ki bo moral po prejetem rdečem kartonu počivati eno tekmo.

Koprčani prijavili tudi Obrvana
"Zaradi zaščite članov naše ekipe in ugleda rokometa v Sloveniji smo se odločili, da disciplinskemu sodniku Združenja rokometnih prvoligaških moštev Slovenije prijavimo nešportno in napadalno obnašanje akterjev nepotrebnega incidenta na tribuni velenjske Rdeče dvorane," so v izjavi za javnost zapisali Koprčani.

"Zgodba, povezana z Ivico Obrvanom, je bila medijsko že dovolj obdelana. Motive in razloge za to, da je odrinil Boštjana Straška z ograje, naj že kaznovani velenjski trener pojasni disciplinskemu sodniku. V klubu ne poznamo nikogar, ki bi se takoj po tekmi na vse pretege opravičeval direktorju in vodji moštva nasprotnega kluba, če prekrška in nešportne poteze ne bi storil. Sploh, če vemo, da tega ni storil prvič. Zgodba z Antejem Bojićem se je zgodila le nekaj sekund po agresiji na Boštjana Straška. Trener vratarjev pri Gorenju je z igrišča pridrvel na tribuno in z glavo najprej udaril koprskega ekonoma, akcijo pa je le nekaj sekund kasneje ponovil pri koprskem igralcu Sarkiču, ki ni bil v kadru za sredino tekmo. Vse to je bilo v prvem planu vidno v neposrednem TV prenosu. Ker gre za osebi, ki bi morali skrbeti za dvig ugleda rokometne igre, smo ocenili, da je primerno, če njuno obnašanje analizira tudi disciplinski sodnik. Prijavo, podkrepljeno z video dokumentacijo, smo mu že poslali," je še zapisal koprski rokometni prvoligaš, ki si po sredinem porazu deli prvo mesto z velenjsko ekipo v MIK 1. ligi.

MIK 1. LIGA, 1.-6. mesto, 6. krog, sobota ob 19.00:
CIMOS - SLOVAN

Ob 20.00:
PREVENT - CELJE PL

TRIMO TREBNJE - GORENJE

Za prvaka:                             
GORENJE                25  19 3  3  41 
CIMOS KOPER            25  19 3  3  41 
CELJE PIV. LAŠKO       25  16 1  8  33 
SLOVAN                 25  12 3 10  27 
TRIMO TREBNJE          25  12 3  9  27 
PREVENT                25  10 2 13  22 
                                       
Za obstanek:                           
RIBNICA RIKO HIŠE      24  10 3 11  23 
JERUZALEM ORMOŽ        24   9 4 11  22 
MERKUR                 24   8 3 13  19 
RUDAR EVJ TRBOVLJE     24   6 0 18  12 
KRKA                   24   1 1 22   3 



C. R.