Alem Toskić je eden stebrov moštva. Foto: MMC RTV SLO
Alem Toskić je eden stebrov moštva. Foto: MMC RTV SLO
Miro Požun
Kakšno taktiko pripravlja Miro Požun? Foto: EPA

Katalonci bodo ne glede na jutrišnji razplet (tekma se začne ob 18. uri) zasedli tretje mesto, trenutno vodi Kiel pred še eno nemško ekipo Rhein Neckar Löwen. Celjska usoda bo v veliki meri odvisna tudi od razpleta srečanja med francoskim Chamberyjem in Löwnom, ki se bo začelo pol ure pred tekmo v Zlatorogu. Chambery ima pred zadnjim krogom enako število točk kot Celjani, a slabšo medsebojno razliko v golih. Četrtouvrščeni v skupinah od A do D se bodo v delno delegiranem žrebu pomerili z enim izmed zmagovalcev skupin B, C in D.

Barcelona je absolutni favorit
Barcelona, ki je v Celje pripotovala v četrtek in ni opravila nobenega treninga v dvorani Zlatorog (pričakujejo več kot 3.000 gledalcev), je absolutni favorit pred tekmo s pomlajeno celjsko ekipo. Ta pa se vnaprej ne predaja. Vsaj tako pravita dva od nosilcev celjskega moštva, Alem Toskić in David Razgor, čeprav Celjani niso najbolje opravili generalke pred jutrišnjim obračunom. V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva so presenetljivo izgubili v Mariboru in tako vknjižili še šesti poraz v sezoni.

"O kakovosti Barcelone ne gre izgubljati besed"
Toskić poudarja, da je pomembno, da ekipa da vse od sebe: "Na papirju imamo še vedno vse možnosti za napredovanje in smo celo v boljšem položaju od konkurenta. Na tekmi z Barcelono imamo načeloma vse v svojih rokah, saj v primeru uspeha, če bi se vse poklopilo v našo korist, rezultat druge tekme ne bi bil pomemben. A Barcelona je tu velik favorit, tu ni nikakršnega dvoma. O kakovosti te ekipe in posameznikov ne velja izgubljati besed in že na prvi tekmi so nas razbili z enajstimi zadetki razlike. Kaj jutri narediti? Vse moramo dati od sebe in poizkušati presenetiti, če bi nas morda malce podcenjevali. Tu bi morda lahko bila kakšna priložnost za nas. Kaj bo dovolj za uspeh, bomo videli jutri."

Razgor obljublja borbo
Razgor, ki je zdaj eden izmed dveh organizatorjev celjske igre, pa dodaja: "Pri Barceloni gre za ekipo izjemnih posameznikov, po večini samih reprezentantov držav, iz katerih prihajajo. Barcelona je absolutni favorit, zato mi zmage ne moremo obljubiti. Kar pa lahko obljubimo, je to, da se bomo borili, in niti pomišljamo ne, da bi se predali že pred tekmo."

Katalonci trn v celjski peti
Barca je ime, ki je znano vsem ljubiteljem rokometa, kot tudi privržencem celjskega kluba, saj sta se ti dve ekipi do zdaj srečali že enajstkrat. Poleg tega so rokometaši Barcelone eden večjih trnov v peti celjskega kluba, saj so bili v izločilnih dvobojih vedno boljši. Barcelona je šestkratni zmagovalec lige prvakov, še dvakrat pa je bila finalist, med drugim tudi prejšnjo sezono, ko so na zaključnem turnirju v Kölnu izgubili s Kielom. Poleg teh naslovov imajo še en naslov v pokalu EHF ter dva naslova v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Sobotni dvoboj bosta sodila Danca Claus Gramm Pedersen in Henrik Mortensen, delegat pa bo Avstrijec Helmut Ville.

Liga prvakov, 10. krog, skupina A

Sobota ob 18.00 (prenos na TV SLO 2):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - BARCELONA

Ob 17.30:
CHAMBERY - RHEIN N. LÖWEN

Nedelja ob 18.30:

KIELCE - KIEL

Lestvica:                            
KIEL 9 6 2 1 +40 14
RHEIN NECKAR LÖWEN 9 5 3 1 +20 13
BARCELONA 9 4 3 2 +34 11
CELJE PIV. LAŠKO 9 3 0 6 -29 6
CHAMBERY 9 3 0 6 -50 6
KIELCE 9 1 2 6 -15 4

Skupina B:
TATRAN PREŠOV - SÄVEHOF nedelja
HAMBURG - KOLDING nedelja
MONTPELLIER - VESZPREM nedelja
Veszprem 16, Montpellier 14, HSV 11, Kolding 10, Sävehof 2, Prešov 1 točka.

Skupina C:
ČEHOVSKI MEDVEDI - DINAMO MINSK 28:28
VALLADOLID - KAFDETTEN sobota
AAB HANDBALL - PICK SZEGED nedelja
Čehovski 14, Valladolid 11, Pick 10, Kadetten 9, Dinamo 8, Aalborg 4.

Skupina D:
FLENSBURG - BOSNA 25:18
CONSTANTA - CIUDAD REAL 25:34
CROATIA OSIG. - ST. PETERSBURG sobota
Ciudad Real 17, Flensburg 16, Croatia 12, Bosna 5, St. Petersburg,Constanta 4