Edvard Kokšarov je vrsto let kljuboval ponudbam evropskih klubov in bil zvest Celjanom. Bo tako tudi po znižanju denarnih sredstev? Foto: MMC RTV SLO
Edvard Kokšarov je vrsto let kljuboval ponudbam evropskih klubov in bil zvest Celjanom. Bo tako tudi po znižanju denarnih sredstev? Foto: MMC RTV SLO

Ta bo v letu 2009 znašal 3 milijone evrov. Vodstvo kluba se je že srečalo z igralci in jim sporočilo, da je z namenom zagotovitve obstoja in stabilnosti ter preprečitve negativnih finančnih izkazov prisiljeno zmanjšati stroške. Ukrep bo veljal za vse igralce in zaposlene v klubu.

Pogodbe bodo redefinirane
Klub bo po veljavnih pogodbah poravnal vse obveznosti za leto 2008, medtem ko so za leto 2009 definirani novi pogoji, ki bodo v naslednjih dneh posameznikom predstavljeni individualno.

Odšlo nekaj sponzorjev, manjša prodaja vstopnic ...
Vzrokov za trenutno stanje je več. Prvi je vsekakor ta, da je prihodkov z naslova sponzorstev manj, kot jih je bilo v pretekli sezoni, kar je posledica izgube nekaterih sponzorjev. Manj je tudi prodanih vstopnic, medtem ko so se cene nekaterih storitev, ki jih klub koristi, močno povečale, sporočajo iz Celja.

"Dvomim, da smo edini, ki nas je prizadela recesija"
"Situacija, v kateri smo se znašli, vsekakor ni prijetna, vendar jo je bilo že nekaj časa moč pričakovati. Stanje v gospodarstvu se je slej kot prej moralo dotakniti tudi vrhunskega športa in dvomim, da smo edini, ki smo se znašli v teh razmerah. Ambicije kljub temu ostajajo visoke. V uspešno prihodnost smo prepričani še toliko bolj, ker nam ob strani stojijo vsi naši zdajšnji sponzorji, s skupino Pivovarne Laško na čelu," je povedal direktor kluba Mijo Zorko.

R. K.