Gašper Marguč je z novimi 9 goli na Švedskem prevzel vodstvo na lestvici strelcev v Ligi prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Gašper Marguč je z novimi 9 goli na Švedskem prevzel vodstvo na lestvici strelcev v Ligi prvakov. Foto: Aleš Fevžer
CPL
Celjska ekipa je po dvakrat premagala Sävehof, po enkrat nemški Kiel ter romunsko Constanto, po dvakrat pa izgubila z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida ter po enkrat s Constanto in Kielom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Florijani
Navijačem celjskih rokometašev se marca obeta gostovanje ene izmed treh najboljših ekip letošnje Lige prvakov. Foto: BoBo

Celjani so odločno začeli, prvi povedli in trdno poprijeli v obrambi, kar jim je že po šestih minutah prineslo lepo prednost 5:2, ki je niso več izpustili iz rok. Prednost je do konca 1. polčasa narasla tudi na 5 golov, kar so si Celjani priigrali predvsem s suvereno predstavo v obrambi in tudi dobrim izkoriščanjem priložnosti.

Marguč in Skube pa tudi debitanti
V nadaljevanju so se Švedi še približali na tri gole, nato pa so priložnost dobili še številni mladi celjski igralci in dvoma o končnem razpletu že četrt ure pred koncem tekme ni bilo več. Pri "pivovarjih" sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Sebastian Skube. Prvi je dosegel devet golov in po nepolnem zadnjem krogu zasedel vodilno mesto na lestvici strelcev v ligi prvakov, drugi pa je prispeval pet zadetkov.

Toskić kljub bolečemu trku še igral
V celjske vrste je ob koncu prvega polčasa nekaj slabe volje vnesla nesreča krožnega napadalca Alema Toskića, ki so ga odnesli z igrišča po trku z domačim rokometašem, a srbski reprezentant se je na začetku druge polovice tekme vrnil na igrišče in pomagal svojim soigralcem.

Za nagrado dvoboj s favoriti sezone
Svojega tekmeca v najimenitnejšem tekmovanju na stari celini bodo Celjani dobili na žrebu, ki bo v torek na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Ekipa Celja Pivovarne Laško se bo v osmini finala pomerila z eno izmed treh prvouvrščenih ekip iz skupinskega dela. Španska Barcelona in poljska Vive Targi Kielce sta si že zagotovili prvi mesti v svojih skupinah, iz skupine A pa sta kandidata nemška Flensburg-Handewitt ali HSV Hamburg, ki mora za to v zadnjem krogu premagati Montpellier.

Sprejemljiv je bil celo poraz s 6 goli
Celjani so prvo tekmo proti švedskemu prvaku dobili z 31:25, pred tekmo pa so imeli na 4. mestu pred Savehofom dve točki prednosti. V sredo je "pivovarjem" močno pomagal Kiel, ki je v gosteh premagal Constanto (25:28). Slovenski predstavniki v Ligi prvakov bi si lahko privoščili tudi poraz za pet golov oz. za šest golov, če bi dosegli vsaj 25 golov.

10. KROG

Skupina B:
SÄVEHOF - CELJE PL 24:29 (10:14)

Sävehof: Ottosson 6, Friden 5 (2), Nielsen 4, Tonnesen 4, Apelgren 2, Bliznac 2, Schefvert 1.

Celje Pivovarna Laško: Marguč 9 (4), Skube 5, Zelenović 4, Mačkovšek 2, Žvižej 2, Razgor 2, Toskić 2, Blagotinšek 1, Žabič 1, Lekai 1.

Sedemmetrovke: 2/2; 4/4
Izključitve: 8 min; 8 min

CONSTANTA - KIEL 25:28 (11:16)

Sobota:
VESZPREM - ATLETICO MADRID

Lestvica: Veszprem in Kiel po 16, Atletico 10, Celje 8, Sävehof in Constanta po 4.

Skupina A:
Č. MEDVEDI - FLENSBURG 29:29 (14:13)
ADEMAR LEON - PARTIZAN sobota
HAMBURG - MONTPELLIER sobota
Lestvica: Flensburg 15, Hamburg 14, Čehovski Medvedi 14, Montpellier 6, Ademar 5, Partizan 2 točki.

Skupina C, sobota ob 16.30:
GORENJE - V. KIELCE

METALURG - SILKEBORG nedelja
CHAMBERY - ST. PETERSBURG nedelja

Lestvica: Kielce 18, Gorenje in Metalurg po 12, Silkeborg 6, St. Petersburg in Chambery
2 točki.


Skupina D:
DINAMO MINSK - BARCELONA 28:30 (13:18)
CROATIA ZAGREB - KADETTEN sobota
FÜCHSE BERLIN - PICK SZEGED nedelja

Lestvica: Barcelona 18, Füchse Berlin 14, Dinamo Minsk 11, Pick Szeged 6, Kadetten 4, Croatia 3 točke.