204 cm visoki Borut Mačkovšek, ki se po koncu sezone najverjetneje seli k bundesligašu Hannovru, bo eden najmočnejših adutov Celjanov. Foto: Aleš Fevžer
204 cm visoki Borut Mačkovšek, ki se po koncu sezone najverjetneje seli k bundesligašu Hannovru, bo eden najmočnejših adutov Celjanov. Foto: Aleš Fevžer
Vladan Matić
Varovance Vladana Matića čaka tekma leta. Foto: Aleš Fevžer
Kristian Bliznac
204 cm visoki Kristian Bliznac, ki igra na položaju desnega zunanjega, je s 45 goli najboljši strelec Sävehofa. Ta je sicer med sezono ostal brez najboljšega igralca Fredrika Larssona, ki je odšel h Gummersbachu. Foto: EPA

Celjani so prvo tekmo proti švedskemu prvaku dobili z 31:25. Pred Švedi imajo na četrtem mestu skupine B dve točki prednosti, tako da bi si z zmago ali remijem osmino finala že zagotovili.

Celjani si lahko ob zmagi Kiela nad Constanto privoščijo tudi poraz z -5
Ob morebitnem porazu ta ne sme biti višji kot za pet zadetkov. Celje lahko tudi izgubi za šest, a mora potem doseči 25 golov ali več. Seveda mora ob morebitnem celjskem porazu Kiel že dan prej, to je v sredo, v gosteh premagati Constanto, kar pa ne bi smela biti pretežka naloga za nemške in evropske prvake. Pivovarji bi si z uvrstitvijo v osmino finala zagotovili vsaj še dve tekmi proti močnemu nasprotniku.

Matić: Preprečiti švedske protinapade
"Pri tej švedski ekipi nikdar ne veš, kaj točno pričakovati. To je povsem drugačna miselnost, povsem drugačno dojemanje športa, kot je pri nas. Oni v tem uživajo, ni pritiskov, in če jim bomo dovolili, da se razigrajo, če ne bomo prekinjali njihove hitre igre, potem bomo imeli velike težave. Hitro prehajajo v napade in prek kril zaključujejo napade in dosegajo lahke zadetke. To moramo preprečiti, v napadu pa igrati pametno in si ustvariti dobre priložnosti za zaključne strele ter jih izkoristiti, saj bomo v nasprotnem primeru imeli težave s prejemanjem lahkih zadetkov. V primeru postavljenih obramb sem mnenja, da smo močnejši od njih, oni pa so hitrejša ekipa," je o četrtkovem nasprotniku Celjanov dejal trener Vladan Matić.

Najnevarnejša Tönnesen in Bliznac
In dodal: "Njihova najboljša sta oba zunanja igralca (Kent Robin Tönnesen in Kristian Bliznac, op. a.), ki smo ju na prvem srečanju dobro zaustavili, sicer pa sta prva strelca ekipe. Mislim, da bomo tudi tokrat odigrali podobno in več prostora pustili drugim, seveda pa to ne bo lahko, saj gre za zelo dobre igralce. Če nam bo to uspelo, bodo več igrali na krila, kjer imajo prav tako odlične igralce, ki jih bo treba paziti, pričakujem pa, da bosta tu svoje dodala še naša vratarja."

Skube: Gremo na zmago
Celjani bodo tudi to tekmo odigrali brez že dalj časa poškodovanih igralcev, to je Gregorja Potočnika, Roka Žurana in Dejana Perića, ki jih ni bilo niti na prvem obračunu v Celju. Je pa to srečanje odigral Sebastian Skube, ki je v Zlatorogu dosegel šest zadetkov: "Pričakovanja nas vseh so, da zmagamo tudi tekmo na Švedskem. Če bomo šli vanjo s kakršnimi koli kalkulacijami, se nam bo to maščevalo. Tekma nam veliko prinaša in to priložnost moramo zagrabiti z obema rokama. Napredovanje v osmino finala je velika stvar, poleg tega pa mislim, da si to tudi zaslužimo, saj smo mlada ekipa, ki je prikazala dobre igre v dosedanjem delu Lige prvakov."

Radijski prenos tekme boste lahko od 19.00 naprej spremljali na Valu 202.

LIGA PRVAKOV, 10. KROG

Skupina B:

Četrtek ob 19.00:
SÄVEHOF - CELJE PL

Sreda:
CONSTANTA - KIEL
Sobota:
VESZPREM - ATLETICO M.

Vrstni red: Veszprem 16, Kiel 14, Atletico 10, Celje 6, Sävehof in Constanta po 4.

Skupina A:

Četrtek:
ČEHOVSKI MEDVEDI - FLENSBURG

Sobota:
ADEMAR LEON - PARTIZAN
HAMBURG - MONTPELLIER

Vrstni red: Flensburg in Hamburg po 14, Čehovski Medvedi 13, Montpellier 6, Ademar 5,
Partizan 2.

Skupina C:
Sobota ob 16.30:
GORENJE - V. KIELCE
Nedelja:
METALURG - SILKEBORG
CHAMBERY - ST. PETERSBURG

Vrstni red: Kielce 18, Gorenje in Metalurg po 12, Silkeborg 6, St. Petersburg in Chambery 2 točki.

Skupina D:
Četrtek:
DINAMO MINSK - BARCELONA
Sobota:
CROATIA ZAGREB - KADETTEN
Nedelja:
FÜCHSE BERLIN - PICK SZEGED

Vrstni red: Barcelona 16, Füchse Berlin 14, Dinamo Minsk 11, Pick Szeged 6, Kadetten 4,
Croatia 3 točke.