Borut Mačkovšek je bil s šestimi goli prvi strelec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Borut Mačkovšek je bil s šestimi goli prvi strelec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Gašper Marguč
Zelo razpoložen je bil tudi Gašper Marguč. Foto: Aleš Fevžer
Sebastian Skube
Celjani so igrali odlično v obrambi, v napadu pa so še rezerve. Sebastian Skube se ni vpisal med strelce. Foto: Aleš Fevžer
Celjani zanesljivo premagali Constanto

Prvi polčas so Celjani dobili z 11:6, potem ko so vodili že za sedem golov (11:4). Zlasti v obrambi je bila igra brezhibna, saj je romunska ekipa v prvih 15 minutah dosegla vsega en gol. V vratih je bil odličen Matevž Skok in imel do polčasa osem obramb in 57 odstotkov ubranjenih strelov. Gašper Marguč je dosegel štiri zadetke, Borut Mačkovšek tri.

Po minuti odmora Constanta zaigrala bolje
Na začetku drugega polčasa so gostje dosegli še tretji gol zapored in znižali na 11:7. Mini krizo v napadu je končal odlični Mačkovšek. V 38. minuti je Vid Poteko po protinapadu izenačil najvišjo prednost, v naslednjem napadu pa je bilo po golu Mateja Lekaia že 17:9. Minuta odmora je Constanti pomagala, prav tako obramba 3-2-1, in celjska prednost se je deset minut pred koncem prepolovila (19:15).

Zadnji napad neuspešen
Constanta je imela napad za znižanje zaostanka na tri gole, toda finiš tekme je bil spet v znamenju "pivovarjev". V 21. minuti je Mačkovšek s svojim šestim golom povišal na 20:15, naposled se je med strelce vpisal še Luka Žvižej. Sledil je lov na šest golov razlike (v 4. krogu je Constanta doma zmagala z 22:17), kar bi praktično že pomenilo preboj med 16 najboljših evropskih ekip, toda v zadnjem napadu Marguč in Mačkovšek nista uspela s "cepelinom" postaviti pike na i.

V četrtek gostovanje pri Sävehofu
"Danes ni bilo lepega rokometa. Oboji smo imeli težave v napadu, na srečo tekmeci bolj kot mi. Ne obremenjujemo se s končno razliko niti s preostalimi rezultati. Na Švedsko k Sävehofu gremo v četrtek po zmago in po četrto mesto," je za Val 202 povedal Gašper Marguč, medtem ko je Matevž Skok dodal: "Sävehof je neugodna ekipa in morali bomo pokazati še pravi obraz v napadu."

Liga prvakov, 9. krog, skupina B
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - CONSTANTA
24:19 (11:6)

Celje Pivovarna Laško:
Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 5 (2), Janc, Razgor, Toskić 4, Ranevski, Skube, Poteko 1, Zelenović 3, Žabič 1, Mačkovšek 6, Lekai 2, Žvižej 2 (1).

Constanta:
Stanescu, Popescu, Dragičević, Humet Gaminde 2, Val Sancho 3, Simicu, Stavrositu, Vujadinović 1, Toma, Sadoveac 5 (2), Čutura 5 (1), Angelovski 2, Ađić, Csepreghi, Buricea 1, Criciotoiu.

Sedemmetrovke:
Celje Pivovarna Laško 3 (3), Constanta 5 (3).

Izključitve:
Celje Pivovarna Laško 2, Constanta 6 minut.

3.200 gledalcev.

Nedelja:
ATLETICO MADRID - SÄVEHOF
KIEL - VESZPREM

Veszprem 16, Kiel 12, Atletico 8, Celje 6, Sävehof in Constanta po 4 točke.

POKAL EHF (M), skupinski del, skupina A, 2. krog:
ESKILSTUNA - CIMOS KOPER 29:30 (15:14)
Brumen in Rapotec po 8 za Koprčane.

LA RIOJA -
GÖPPINGEN 25:23 (12:13)

Vrstni red: Cimos 4, Göppingen in La Rioja po 2, Eskilstuna 0.

Skupina C, 2. krog:
MARIBOR BRANIK - ELVERUM 34:29 (19:14)
Špelič 9, Razgor, Zarabec in Šoštarič po 6; Rönnberg 6.

WISLA PLOCK - HOLSTEBRO 28:29 (15:13)

Vrstni red: Maribor in Holstebro po 3, Wisla 1, Elverum 0.

Celjani zanesljivo premagali Constanto