Lani so koprski rokometaši blesteli v pokalu Challenge. Kako uspešni bodo letos v elitni Ligi prvakov? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lani so koprski rokometaši blesteli v pokalu Challenge. Kako uspešni bodo letos v elitni Ligi prvakov? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenski prvak bo nastopal v ugodni skupini C. V njej je prvi favorit HSV Hamburg, v skupini pa so še Constanta, Sankt Peterburg in Wisla Plock. V osmino finala vodijo prva štiri mesta. Lanski zmagovalci pokala Challenge se zavedajo, da jih v Skopju čaka težak psihološki preizkus. Poleg vročega terena in kakovostnega tekmeca, ki ga vodi nepredvidljivi hrvaški trener Lino Červar, je treba računati še s pristranskim sojenjem. Piskala bosta Hrvata Dalibor Jurinović in Marko Mrvica, delegat bo Srb Božidar Đurković.

Pričakovati je hitrejšo koprsko igro
"Generalka za dvoboj v Skopju je bila uspešna, tako da z optimizmom pričakujemo uvodni nastop. Naša pripravljenost se počasi, a vztrajno, vzpenja. Telesno smo dobro pripravljeni, tudi v tekaškem delu smo v primerjavi z minulo sezono naredili korak naprej in igramo hitreje. Naš napad počasi dobiva glavo in rep," je povedal koprski strateg Fredi Radojković.

Stanić v odlični formi
"O naših prvih tekmecih nimamo veliko posnetkov, saj jih je težko dobiti. Vemo, da je Metalurg po igralski plati dobro sestavljena ekipa, prvi mož pa je naš nekdanji vratar Darko Stanić, ki je v tem trenutku v izjemni formi. Makedonska zunanja linija je zelo uigrana, morda nekaj manj sodeluje s krilnima igralcema. Obramba Metalurga je zelo raznolika, kar je zaščitni znak Červarja, ki se nikoli ne zanaša zgolj na eno obrambo, temveč jih med tekmo neprestano menjava. Mi se bomo v teh dneh pripravili na vse možne obrambne različice rokometašev Metalurga in verjamem, da nas ne bodo presenetili."

V slovenskem taboru nimajo večjih težav s poškodbami. V Skopje bo odpotoval tudi krožni napadalec Matjaž Mlakar, vendar je njegov nastop še negotov.

Liga prvakov, skupina C:
HAMBURG - ST. PETERSBURG 32:20 (15:10)

Sobota ob 18.00:
METALURG - CIMOS KOPER (prenos na TVS 2)

WISLA PLOCK - CONSTANTA