Damir Doborac je pridno polnil nemški gol. Foto: www.rk-koper.com
Damir Doborac je pridno polnil nemški gol. Foto: www.rk-koper.com
Matjaž Tominec

Lemgo, 7. ekipa nemškega prvenstva, je nastopila v najmočnejši postavi, tudi z Danielom Stephanom, Florianom Kehrmannom in Sebastianom Preissom, ki so v Kopru manjkali. A vsi zvezdniki niso pomagali domačim. Koprčani so povedli z 1:0, nato pa vodstva niso več izpustili iz rok. Obramba 3-2-1 in odlični vratar Enid Tahirovič (23 obramb) sta ustavila vse nalete.

Lemgo se je na začetku 2. polčasa približal na 14:15, vendar se Cimos ni zmedel, kmalu se je spet odlepil na varno razdaljo. Ko je v 55. minuti povedel s 26:21, pa dvomov o zgodovinskem uspehu Koprčanov ni bilo več. Pri Primorcih sta se strelsko izkazala Denis Buntić (9) in Damir Doborac (7).

Krimovke srečno naprej
Rokometašice Krima so očitno mislile, da se v Zagreb k Lokomotivi odpravljajo zgolj na izlet. Po porazni igri v 1. polčasu so zaostajale že z 19:10 in prednost s prve tekme je splavala po vodi. V nadaljevanju so se le zbrale in si četrtfinale Pokala pokalnih zmagovalk priigrale s porazom 25:30. Zagrebčanke so imele napad za podaljšek, vendar ga na srečo gostij niso izkoristile. Trener Bojan Čotar, besen kot ris, je po tekmi dejal, da je z izjemo napredovanja vse drugo za v pozabo ...

POKAL EHF (M)
OSMINA FINALA, povratna tekma
Lemgo - CIMOS KOPER 29:34
24:28 (12:14)
Geirsson 8, Kehrmann 3; Buntić 9, Doborac 7, Jovičič 3, Skoko in Poklar po 2, Brumen, Mrvaljević, Kojič, R. Rapotec in Praznik po 1.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALK
OSMINA FINALA, povratna tekma
Lokomotiva Zagreb - KRIM MERCATOR 25:31
30:25 (19:10)
Peraica 6, Golubić 5; Vergeljuk 6, Frešer 5, Oder 4, Zrnec 3, Golubić in Kindl 2, Argenti, Lekić in Oven po 1.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

A. V.