Foto: www.rk-celje.si
Foto: www.rk-celje.si
Pajovič pred tekmo v Rhein Neckarjem

"Vsi se zavedamo kakovosti nemške ekipe, ki se je letos močno okrepila. Vlogo favoritov prepuščam Nemcem. Če se bomo držali vseh dogovorov, potem lahko osvojimo točko ali dve," pravi trener Zvonimir Serdarušić, ki je petkov trening zaprl za javnost in novinarje, medtem ko Nemcev ob 19. uri sploh ni bilo v Zlatorog in so raje trenirali na osnovni šoli v Podčetrtku.

Moči nasprotnika se zaveda tudi Aleš Pajovič: "So zelo kakovostni, imajo vrhunske igralce in visoke cilje. Predsednik ima velike ambicije, v ekipo je vložil veliko denarja." Nemci so že na začetku evropske sezone dokazali, da mislijo resno, in v gosteh presenetili Barcelono. Prav Katalonci so tisti, ki so zadnjič napolnili Zlatorog - bilo je 1. marca 2008.

"S Florjani lahko pridemo do zmage," pomembnost glasnih navijačev poudarja Momir Rnič. Celje Pivovarna Laško je sredi tedna ob porazu v Kopru dobilo opozorilo, kakšen je lahko razplet, če se ne držiš dogovorov in igra ni kolektivna. Statistika je na strani "levov": pred dvema sezonama so dobili oba obračuna s Celjem, tudi Gorenje Velenje ima slabe izkušnje in tri poraze s treh tekem v zadnjem letu.

Liga prvakov, 2. krog, skupina A, sobota ob 20.15:
CELJE PIV. LAŠKO - RHEIN NECKAR LÖWEN (prenos na TV SLO 2)

Nedelja ob 15.00:
CHAMBERY - KIELCE

Ob 16.45:
KIEL - BARCELONA


Lestvica:

KIEL 1 1 0 0 2
CELJE PL 1 1 0 0 2
RHEIN NECKAR LÖWEN 1 1 0 0 2
BARCELONA 1 0 0 1 0
KIELCE 1 0 0 1 0
CHAMBERY 1 0 0 1 0

 
Pajovič pred tekmo v Rhein Neckarjem