Matic Anton Pipp je dosegel tri zadetke v dvorani osnovne šole Stična. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Anton Pipp je dosegel tri zadetke v dvorani osnovne šole Stična. Foto: www.alesfevzer.com

Elitno domače ligaško tekmovanje ima v primerjavi s preteklo sezono 12 klubov, tudi tekmovalni sistem je spremenjen, saj bo po končanem dvokrožnem ligaškem sistemu na sporedu končnica.

Trebanjci, pokalni prvaki, ki so v lanski sezoni v državnem prvenstvu končali na drugem mestu za velenjskim Gorenjem, so v soboto v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu Evropske lige na prvi tekmi doma premagali Limoges z 32:28.

Tudi novo domačo sezono so Trebanjci začeli z zmago, ta je bila po nekoliko izenačenem prvem polčasu v drugem precej prepričljiva nad ekipo Sviša, ki je preteklo sezono sklenila na desetem mestu.

Sorodna novica Zorman vlogo favoritov pripisuje Gorenju

V prvem polčasu sta bili ekipi dolgo poravnani. Še najvišjo prednost so si Trebanjci priigrali ob koncu prvega dela, takrat so pobegnili na štiri gole naskoka (11:15), na glavni odmor pa odnesli tri gole prednosti.

V nadaljevanju so rokometaši Trima stopnjevali ritem in višali prednost. Po dobrih 15 minutah drugega dela je Darko Cingesar zadel že za +8 pri (17:25). Takšne prednosti gostje niso več zapravili.

Pri Ivančni Gorici je pet golov dosegel Simon Stopar, medtem ko je pri Trimu kar šest igralcev doseglo po tri zadetke. Ob Cingesarju še Jan Jurečič, Krešimir Krešič, Vid Miklavec, David Didovič in Matic Anton Pipp.

"Za nami je prva tekma v Ligi NLB, zavedali smo se neugodnosti gostovanja pri SVIŠ-u. Soigralci so me zelo hitro seznanili, da gre za lokalni rokometni derbi, da bo dvorana polna da nas bo pričakalo odlično vzdušje. Tako je tudi bilo. Čestital bi domači ekipi, ki s trenerjem Polakom odlično dela. Odigrali smo rutinirano tekmo, držali nasprotnika pod nadzorom vso tekmo in osvojili dve točki, kar največ šteje. Zdaj pa so naše misli usmerjene proti sobotni tekmi z Limogesom," je povedal najboljši igralec tekme Urban Lesjak.


1. krog:
SVIŠ IVANČNA GORICA – TRIMO TREBNJE
27:30 (12:15)
580; Stopar 5, Klemenčić in Ključanin po 4; Pipp, Krešić, Miklavec, Didovič, Jurečič in Cingesar po 3.

Petek ob 19.00:
SLOVENJ GRADEC – LL GROSIST SLOVAN

Sobota ob 18.00:
CELJE PIV. LAŠKO – JERUZALEM ORMOŽ
URBANSCAPE LOKA – GORENJE VELENJE

Ob 19.00:
KOPER – MISTERAL KRŠKO
KRKA – RIKO RIBNICA