Foto:
Foto:

Čehi so v Ljubljani po zaostanku z 19:17 dosegli devet zadetkov zapored, kar pa še ni bilo dovolj za zmago. Tekmo je nato odločil Juriček 52 sekund pred koncem. V drugi tekmi te skupine so se Madžari ter Srbi in Črnogorci razšli brez zmagovalca z 29:29. Madžari so dobri dve minuti pred koncem vodili že z dvema zadetkoma prednosti, nato pa so jih nasprotniki ujeli.

Rusi in Hrvati brez težav, Danci v igri za Atene
V Celju so Rusi in Hrvati vknjižili dve novi točki, kar pa krog pred koncem še ni dovolj za polfinale, saj so v igri tudi Danci, ki so v drugem delu dobili obe tekmi. Tokrat so premagali Švede s 34:28 in jim odvzeli večne sanje - olimpijsko zlato.

Rusi so v prvi tekmi ugnali Špance s 36:30, Hrvati pa Švicarje s 30:27. Varovanci trenerja Maksimova so vodili večji del tekme, Španci so se v drugem polčasu nekajkrat približali na gol, preobrata pa niso zmogli. V končnici se je izkazal za najboljšega igralca tekme Edvard Kokšarov, ki je v zadnjih sedmih minutah dal štiri gole.

Izid med Hrvaško in Švico ne odraža realnega stanja na igrišču. Hrvati so namreč že v 50. minuti vodili z 29:19, nato pa popustili. Tokrat je bil v hrvaških vratih namesto Šole Kelenterić.