Foto:
Foto:
Francoska obramba je bila za Madžare neprebojna.

Pomembno zmago nad Srbijo in Črno goro je v skupini II dosegla Slovenija. V drugi tekmi skupine ena je Španija po velikih težavah ugnala Švico (26:24). V Ljubljani so Francozi presenetljivo zlahka z 29:21 odpravili Madžare, Nemci pa s 37:27 Čehe. V večernih tekmah je Danska s 36:31 premagala Ruse, Slovenija pa je bila s 27:20 boljša od Srbije in Črne gore.

Šola v prvem polčasu zaklenil vrata
Junak prvega polčasa tekme med Hrvaško in Švedsko je bil hrvaški vratar Vlado Šola, ki je zaklenil svoja vrata in zbral kar 14 obramb. Prav zaradi njegovih obramb so si Hrvati ob polčasu priigrali prednost petih golov (11:16). Strelsko je bil razpoložen Mirza Džomba s petimi zadetki. V drugem polčasu so Švedi potrpežljivo lovili svetovne prvake in jih v 52. minuti ujeli ter prehiteli (25:24). Toda Hrvati so z zadetki Slavka Goluže, Ivana Balića in Blaženka Lackovića znova spreobrnili izid v svojo korist in si praktično že zagotovili nastop v polfinalu. Na drugi strani pa so Švedi precej oddaljeni od olimpijskih iger v Atenah.

Španci so se mučili s Švicarji
V Celju so se nemotivirani Španci dolgo mučili s Švicarji. Igralci iz dežele sira, čokolade in ur so minimalno vodili večji del srečanja, nazadnje 24:23 v 59. minuti. Takrat je Hernandez najprej izenačil, Juan Garcia pa je z dvema zadetkoma zapečatil usodo Švicarjev.

Francoska obramba neprebojna za Madžare
Francozi so presenetljivo zlahka odpravili Madžare. Ti so v 9. minuti povedli s 4:1, nato pa so galski petelini z delnim izidom 7:0 prešli v vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok. Znova je odlično delovala njihova agresivna obramba, ki je popolnoma razorožila Madžare. Najboljša strelca tekme sta bila Nikola Karabatic in Daniel Buday s po petimi zadetki

Nemci razbili nasprotnika že v prvem polčasu
Nemčija in Češka sta drugi del tekmovanja začeli brez točk. Nemci so že v prvem delu zlomili odpor Čehov, saj so z delnim izidom 7:0 povedli s 15:6. Rokometaši Češke so bili v tem delu zelo neučinkoviti, saj jim kar 11. minut ni uspelo premagati vratarja Fritza. V 32. minuti so se Čehi približali na -5 zaostanka, a so se Nemci zbrali in do konca srečanja prednost le povečevali.

Prvi poraz Rusije na prvenstvu
Olimpijski prvaki Rusi so klonili prvič na prvenstvu. Danci so na polovici prvega polčasa že vodili z 10:5. Danci so rešetali mrežo veterana Lavrova predvsem iz hitrih protinapadov. Skandinavci so dobili polčas, a se niso dolgo veselili vodstva. Rusi so se vrnili v igro, povedli z 20:19, nato pa povsem popustili. V vrstah Danske se je v ključnih trenutkih izkazal Casper Hvidt, Lavrov pa je na drugi strani povsem odpovedal. Danska se je z zmago vključila v boj za prvi dve mesti skupine ter za olimpijsko vozovnico.

Slovenija v zadnji četrtini tekme v peti prestavi
Bližje olimpijski vozovnici je tudi Slovenija, ki je na zadnji tekmi dneva ugnala Srbijo in Črno goro. Rezultat sicer ne odraža moči na igrišču, saj sta bili moštvi izenačeni vse do 45. minute. Takrat je gostiteljem prvenstva uspel delni izid 4:0. Prednosti slovenski rokometaši niso več izpustili, igralcem Srbije in Črne gore ter strokovnemu vodstvu pa so na koncu popustile moči in tudi živci.

Rezultati prvega kroga drugega dela tekmovanja:
Skupina I (Celje):
ŠVICA - ŠPANIJA          24:26 (13:13)
                                      
ŠVEDSKA - HRVAŠKA        26:28 (11:16)
                                      
RUSIJA - DANSKA          31:36 (15:19)
                                      
Skupina II (Ljubljana):
MADŽARSKA - FRANCIJA 21:29 (8:14) ČEŠKA - NEMČIJA 27:37 (12:19) SLOVENIJA - SČG 27:20 (14:11)