Foto:
Foto:
Florian Kehrmann je bil najboljši strelec Nemčije s sedmimi zadetki.

Igralci Srbije in Črne gore so sicer povedli z 1:0, nato pa so sledile minute Francozov, ki so s petimi zaporednimi zadetki prešli v vodstvo. Srbija in Črna gora je izenačila na 7:7, a so se Francozi ponovno odlepili in do konca polčasa povedli s šestimi goli prednosti. V drugem delu sta nasprotnika nadaljevala trdo igro v obrambi, Francozi pa so brez težav zadržali prednost s prvega dela.

Iz vodstva francoske reprezentance so po tekmi sporočili, da si je Jerome Fernandez poškodoval desno roko, zato ne bo mogel nadaljevati z nastopi Igralec Barcelone si je zlomil kost, zato se bo v soboto vrnil v Francijo.

Po uvodnem porazu s Srbijo in Črno goro so svetovni podprvaki Nemci zaigrali bolje in že v prvem polčasu strli odpor Poljakov. Nemčija je vodila največ z 11 goli prednosti kar jim je zagotovilo mirno končnico. Trener Poljske tokrat ni imel razpoloženega vratarja, saj je na tekmi dal priložnost vsem trem vratarjem, ki so skupaj zbrali 14 obramb. Na drugi strani je Fritz s 15 obrambi ubranil več strelov, kot vsi trije Poljaki skupaj.

Na srečanju skupine C so Madžari premagali Islandijo, ki jim je četrtkova tekma s Slovenijo pobrala preveč moči. Madžari so v 47. minuti vodili že s 25:19, a so se borbeni Islandci vrnili v igro (31:29). Vzhodni sosedje so se v zaključnih minutah le zbrali in dosegli drugo zmago na turnirju.

Na drugem srečanju skupine C so Slovenci s težavo ugnali borbene Čehe, ki so še ob polčasu vodili z 18:15. Slovenija je z delnim izidom 5:0 povedla z 20:18, a se Čehi niso predali in držali korak s Slovenci do zadnjih minut. V zaključku so izkušenejši varovanci Toneta Tislja le priborili poln izkupiček. Zmagovalca skupine C bo tako dala tekma v nedeljo med Slovenijo in Madžarsko.