Foto:
Foto:
V sosedskem dvoboju so bili uspešnejši rokometaši Španije. Na sliki Mariano Ortega (Španija).
Magnus Wislander (Švedska) na nepravilen način zaustavlja Iwana Ursica (Švica)

Napovedi, da bodo hrvaški navijači dodobra napolnili dvorano v Tivoliju, so se izpolnile. Hrvaška je imela podporo skoraj polne ledene dvorane. Danci pa na začetku niso podlegli pritisku in v 15. minuti povedli z 10:6.

Stryger je še povišal na 12:8, nato pa je Hrvatom uspel delni izid 8:0, kar je bil dovolj dober razlog za delirij hrvaških navijačev. Kazalo je, da bodo vzhodni sosedje potolkli nasprotnika, a se Skandinavci niso predali, v 53. minuti znižali na 23:22, z golom Knudsna v zadnji minuti pa prvič v drugem polčasu izenačili (25:25). Zmagoviti gol za vzhodne sosede je 11 sekund pred koncem dosegel Metličić. Hrvati so tako že drugič zapored zmagali v zadnjih sekundah srečanja.

V drugi tekmi te skupine so Španci s 33:27 (19:12) premagali Portugalsko. Španija je povedla s 3:0, a so Portugalci uspeli izenačiti (7:7). Španci so v nadaljevanju prevzeli pobudo in brez težav dosegli prvo zmago na turnirju.

V skupini A so drugo zmago dosegli Švedi, ki so z 34:26 premagali Švicarje. Aktualni evropski prvaki so glavno delo opavili že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 17:12. V začetku drugega dela so se Švicarji približali na 19:16, nato pa so Švedi vzeli stvari v svoje roke in povsem zasenčili rokometaše iz Švice.

V drugi tekmi te skupine je Rusija premagala Ukrajino z 29:27 (17:12). Čeprav končni izid kaže na izenačeno tekmo, so bili Rusi veliko boljši nasprotnik. Vodili so že s 15:8, nato pa je trener Vladimir Maksimov spočil najboljše igralce za dvoboj s Švedsko.

Pritožba Špancev drugič in dokončno zavrnjena
Španci se bodo morali sprijazniti s porazom proti Hrvaški (30:29) v prvem krogu. Disciplinska komisija je potrdila veljavnost izida 30:29 v korist Hrvaške, tako je zavrnila pritožbo Špancev. Španci so se že v petek pritožili, a je komisija njihovo prošnjo zavrnila. Španska rokometna zveza se je nato pritožila še na razsodišče Evropske rokometne zveze in še drugič dobila negativen odgovor.

Islandski novinarji pogrešajo nočno življenje
Islandski novinarji pogrešajo nočno življenje v Celju. Islandci, ki so po napornem delu željni sprostitve, so začudeni nad tem, da se vsi lokali zaprejo tako zgodaj. Sicer pa so danes vsi novinarji, vodstva reprezentanc in predstavniki organizatorjev povabljeni na srečanje s celjskim županom Bojanom Šrotom.

V Celju razprodana tudi nedelja
Organizatorji so sporočili, da so vse vstopnice za nedeljski tekmi v skupini C v Celju razprodane.