Foto:
Foto:
Mladi Vid Kavtičnik je sijajno odigral tekmo.
Aleš Pajovič v primežu obrambe Srbije in Črne gore.

Tako so se še nekoliko bolj približali letošnjim olimpijskim igram. Slovenija je v Tivoliju pred "zgolj" 5.000 gledalci dosegla veliko zmago proti neposrednemu tekmecu za Atene. Varovanci Toneta Tislja so pokazali pravi obraz, ko je bilo najbolj potrebno in zmagali v velikem slogu, saj nasprotniku niso dovolili, da bi povedel.

Slovenci so srečanje odlično začeli in povedli s 4:1. V uvodnih minutah je blestel Zoran Lubej, ki je zadel trikrat. Tudi v vratih je Beno Lapajne, ki je pred tekmo zamenjal Dušana Podpečana, obranil nekaj strelov. Rokometaši v belih dresih so tako kljub kar nekaj izključitvam in sedemmetrovkam v korist nasprotnika zadržali minimalno prednost. Izkazal se je tudi mladi Vid Kavtičnik, ki je kar trikrat premagal Dejana Perića. V 22. minuti pa so Srbi in Črnogorci izkoristili številčno premoč na igrišču in z zadetkom Žikice Milosavljevića izenačili na 10:10. Toda v zaključku polčasa so Slovenci strnili obrambo in si pred odmorom priigrali tri zadetke prednosti.

Nadaljevanje drugega polčasa je bilo živčno na obeh straneh, saj so se tehnične napake kar vrstile. Veliko nervozo je stopnjeval tudi trener Srbije in Črne gore Veselin Vujović, ki si je s stalnim vpitjem na sodnika prislužil dve minuti kazni. Kazen za Vujovića pa je očitno pozitivno vplivala na njegove igralce, ki so v 38. minuti z zadetkom Danijela Andjelkovića izenačili na 15:15. Slovencem v teh minutah v napadu nikakor ni steklo.

A krizno obdobje je minilo in varovanci selektorja Tislja so v 48. minuti z golom Uroša Zormana prvič na tekmi povedli za štiri (21:17). V 50. minuti je bil tretjič izključen Aleš Pajovič, rdeči karton pa je, potem ko je po glavi udaril Zorana Lubeja, prejel tudi Nikolić. Ko je Renato Vugrinec le nekaj trenutkov kasneje povišal na 23:18, so bili nasprotniki na kolenih. Pričakovanega juriša igralcev Srbije in Črne gore ni bilo, so pa na drugi strani Tisljevi varovanci dodali plin in dotolkli tekmeca. Slavje v Tivoliju se je začelo. Navdušenje je skalila le poškodba kolena Romana Pungartnika, ki so ga morali odnesti z igrišča.

Aleš Pajovič, igralec Slovenije: "Izključitev me je doletela zasluženo, na srečo pa tekmeci niso izkoristili priložnosti. Po izenačenem srednjem delu drugega polčasa smo zaigrali izjemno borbeno v obrambi, žal pa se je prav v zadnji minuti poškodoval Roman Pungartnik. Poškodba desnega kolena je videti zelo resna in upamo, da ne bo zaradi poškodbe končal celo športne poti."
Zoran Lubej, igralec Slovenije: "Igrali smo zelo slabo in napravili ogromno napak, toda borbenost in garanje v obrambi sta tehtnico prevesili na našo stran, imeli pa smo tudi fenomenalnega vratarja."

Dušan Mesesnel, fizioterapevt: "Pungartnik bo šel v sredo zjutraj v bolnišnico na slikanje kolena, ki bo pokazalo, kako težka je poškodba. Kaže, da ima strgane križne vezi."

Nenad Maksić,
igralec Srbije in Črne gore: "Slovenija je zasluženo zmagala, ker je pokazala veliko več volje od naše ekipe. Imeli smo preveč zgrešenih 100-odstotnih priložnosti. Reakcij na naši klopi, ki sta jih sodnika kaznovala, pa ne bi komentiral. Toda na taki tekmi popustijo tudi živci."

                                        
  SLOVENIJA - SČG        27:20 (14:11)  
                                        
                                        
 Lubej       6 (4)   Andjelković   5    
 Kavtičnik   5       Maksić        4 (3)
 Pungartnik  4       Lapcević      3    
 Zorman      3       Milosavljević 3    
 Jovičič     3       Nikolić       2    
 Vugrinec    2       Krivokapić    1    
 Backovič    2       Djukanović    1 (1)
 Pajovič     1       Matić         1    
 Simonovič   1                          
                                        
 Sedemmetrovke:  4/5; 4/7               
   Izključitve: 20 min; 12 min          
 RK: Pajovič 50.; Nikolić 52.           
 5.000 gledalcev.           

GLAVNI DEL, skupina II (Ljubljana):    
                                       
MADŽARSKA - FRANCIJA     21:29 (8:14)  
                                       
ČEŠKA - NEMČIJA          27:37 (12:19) 
                                       
SLOVENIJA - SČG          27:20 (14:11) 
                                       
                                       
Lestvica:                          *   
SLOVENIJA      3  2 1 0  93:82  5 (3)  
FRANCIJA       3  2 1 0  81:70  5 (3)  
NEMČIJA        3  1 1 1  92:84  3 (1)  
MADŽARSKA      3  1 1 1  80:83  3 (3)  
SČG            3  1 0 2  68:76  2 (2)  
ČEŠKA          3  0 0 3  85:104 0 (0)  
                                       
       * - točke iz prvega dela