Foto:
Foto:
Roman Pungartnik je proti Čehom prispeval štiri zadetke.

Na drugi tekmi drugega kroga skupine C je Madžarska premagala Islandijo z 32:29 (15:15). Z vzhodnimi sosedi se bodo Slovenci pomerili v nedeljo, nova zmaga pa bi pred nadaljevanjem v Ljubljani pomenila lepe obete za preboj v polfinale.

Slovenci so srečanje proti Čehom dobro začeli in nekajkrat vodili s tremi goli prednosti (nazadnje z 10:7), a v nadaljevanju močno popustili. V napadu nikakor niso našli rešitve proti borbeni češki obrambi in žilavim nasprotnikom dovolili, da z delnim izidom 6:0 povedejo z 18:14. V prvem delu smo pogrešali predvsem učinek najboljšega strelca s prve tekme Renata Vugrinca, ki ni znal razigrati niti svojih soigralcev.

Preobratov je bilo veliko tudi v drugem polčasu. Varovanci Toneta Tislja so že po dveh minutah in pol izid poravnali ter predvsem po zaslugi Zorana Lubeja in razpoloženega vratarja Dušana Podpečana povedli z 20:18, a Čehi niso popustili. Tudi po zaslugi novih napak Slovencev so se vrnili v igro in še trikrat vodili z dvema goloma prednosti.

Ljubljence znova polne dvorane Pod Golovcem je tako kot v četrtek proti Islandiji v odločilnih minutah spet reševal Ognjen Backovič, ki je češkega vratarja dvakrat zapored premagal za 28:26, kar pa ni bilo dovolj za mirno končnico. Sedem minut pred zaključno sireno je sledilo zadnje izenačenje (31:31), dobro minuto pred koncem pa je Uroš Zorman z dvema zadetkoma barko le pripeljal na varnih 35:32.

Tone Tiselj: "To je bila zelo težka tekma. Čehi so odlični, njihovo igro smo spremljali na mnogih turnirjih, na katerih je z agresivno igro in velikim številom kakovostnih igralcev premagovala veliko reprezentanc najvišjega kakovostnega razreda. V naši igri je po dobri predstavi z Islandijo prišlo do padca. Imeli smo težave v obrambi in veseli smo, da smo zmagali. Tekma s Češko je bila v primerjavi s prvim obračunom težja, o tekmi z Madžari ne razmišljam. Najprej se moramo spočiti."
Ognjen Backovič: "Češka je sijajna ekipa, premagali smo jo težje od pričakovanj. Tekme niso odločili moji goli v končnici, za zmago so bili odločilni prav vsi od prve do zadnje minute."

Rastislav Trtik, selektor Češke: "Nimam komentarja. Lahko rečem le, da sem pričakoval več korektnosti, saj smo vendarle na evropskem prvenstvu. Igrali smo toliko, kot so nam dovolili."

 SLOVENIJA - ČEŠKA      37:33 (15:18)  
                                       
                                       
Lubej       9       Juriček     7 (4)  
Jovičič     5       Filip       7      
Kavtičnik   5 (1)   Nočar       5      
Pungartnik  4       Brüna       4      
Pajovič     4       Kraus       3      
Zorman      4       Kubeš       3      
Backovič    3       Jicha       2      
Vugrinec    3       Berka       1      
                    Radčenko    1      
                                       
Sedemmetrovke: 1/2; 4/6                
                                       
Izključitve: 18 min; 14 min            
                                       
6.000 gledalcev.