Foto:
Foto:

Cilj je ponoviti peto mesto s Hrvaške. Selektor Tone Tiselj dokončnega seznama igralcev še ne želi objaviti, ampak bo počakal do srede ali celo četrtka, ko bo Slovenija odigrala uvodno tekmo z Islandijo v novi celjski dvorani.

Po natančnem pregledu naše zdravniške službe in njenem mnenju o zdravstvenem stanju nekaterih poškodovanih igralcev se bom dokončno odločil, pravi trener Slovenije, ki je z zavzetostjo igralcev zelo zadovoljen. Težave s poškodbo imata Kozlina in Natek.

Tone Tiselj: "Pripravljalne tekme z Makedonijo in Poljsko so razkrile vse pluse in minuse naše selekcije, tako da nas v zadnjih dneh čaka fina glazura v vseh segmentih igre in temeljita priprava za prvi tekmi z Islandci in Čehi. Za dokončno postavo se še nisem odločil. V vsakem primeru bomo naše predstave gradili na granitni igri v obrambi. To bo naše izhodišče na vseh dvobojih. Igralni položaji so dobro zasedeni, zavzetost igralcev je na najvišji možni ravni. Prepričan sem, da bodo vsi na igrišču pustili srce in dušo in dostojno zastopali svojo domovino. Še vedno iščem nosilnega igralca obrambe in to me trenutno najbolj zaposluje."