Foto:
Foto:
Tone Tiselj

V drugi del tekmovanja v Ljubljano prenaša tri točke. Eno je osvojila v tekmi z Madžarsko, dve pa s Češko. Selektor Tone Tiselj je bolj ali manj zadovoljen s predstavami svojih varovancev, po vsaki tekmi prvega dela tekmovanja pa je dejal, da so v igri še velike rezerve.



V prvem dvoboju z Islandijo je Slovenija prikazala najboljšo igro, vendar je kasnejši potek tekmovanja v Celju pokazal, da so bili prav severnjaki najšibkejši člen v skupini C. V drugi tekmi so Tisljevi varovanci šele v končnici strli odpor žilavih čeških igralcev.

Poslastica je bila zadnja tekma, v kateri so bili Madžari malenkost boljši, Slovenci pa sre-
čnejši, tako da je neodločen izid vendarle najbolj pravičen.

"Z izjemo drugega dvoboja s Češko je naša obramba dobro delovala v prvem delu tekmovanja. Že pred začetkom zaključnega turnirja sem dejal, da bo odločala obramba in da se nam bo vsaka ležernost lahko maščevala," je dejal Tiselj in dodal: "Mojim fantom čestitam za dosedanje predstave. Na vsaki tekmi so igrali pod hudim pritiskom, pričakovanja domače športne javnosti in njih samih so na tem turnirju zares velika. Na vseh tekmah so na igrišču pustili srce, bili so zares pravi bojevniki in dostojno so zastopali barve svoje države. V naši igri so še velike rezerve in prepričan sem, da jih bomo v naslednjih dvobojih v Ljubljani aktivirali. Pred nami so težke tekme s Srbijo in Črno goro, Nemčijo in Francijo, vendar verjamem v sposobnosti svojih fantov."

Slovenija si poleg medalje prizadeva tudi za edino prosto mesto na olimpijskih igrah v Atenah. Najresnejši kandidati so še Švedi, Srbi in Črnogorci ter Danci. Naši rokometaši imajo pred začetkom drugega dela tekmovanja pred njimi eno točko prednosti.