Kasim Kamenica je še včeraj vodil ekipo proti Švici. Foto: Reuters
Kasim Kamenica je še včeraj vodil ekipo proti Švici. Foto: Reuters
Kamenica je moral oditi

Pred dnevi je bil napovedan sestanek med Kamenico in predsednikom rokometne zveze Žigo Debeljakom. "Na sestanku je Debeljak izrazil željo, da bi prekinil moje sodelovanje z RZS-jem. Razlogi za zamenjavo so zame osebno velika neznanka, kljub temu pa se vsem igralcem zahvaljujem za dosedanje sodelovanje," je bil miren Kamenica.

Debeljak ni pojasnil odločitve
Na drugi strani je bil Debeljak kratek in ni navedel nobenih razlogov za svojo potezo: "S Kamenico smo sporazumno prekinili pogodbo. Danes bom sklical korespondenčno sejo RZS-ja in predlagal Požuna na mesto selektorja moške reprezentance."

V nekaj tednih izgubil oba položaja
Kasim Kamenica je bil še pred nekaj tedni na mestu obeh najbolj prestižnih mest - trener v Celju Pivovarni Laško in selektor izbrane vrste. V mestu ob Savinji so se mu odpovedali po porazu v Ligi prvakov na Islandiji. Velik celjski vpliv v rokometni zvezi pa naj bi bil kriv, da je svoje mesto izgubil tudi v reprezentanci.

Kamenica je svojo profesionalnost pokazal do konca, saj je v ponedeljek in torek še vodil ekipo na pripravljalnih tekmah proti Švici, čeprav se je dobro zavedal, da ga "žagajo".

Vodstvo RZS-ja je enkrat že potegnilo rez
Pred leti je vodstvo slovenske rokometne reprezentance že naredilo podobno potezo, ko je pred začetkom evropskega prvenstva 2004, ki je potekalo prav v Sloveniji, zamenjalo Nika Markoviča s Tonetom Tisljem. Takrat je Slovenija osvojila srebrno medaljo, ker je edino slovensko odličje na največjih tekmovanjih. A takrat je bilo do začetka tekmovanja več časa, karte na mizi pa so bile bolj jasne (in poštene) ...

K. T. in S. J.

Kamenica je moral oditi