Bo varovancem Branka Tamšeta kljub vsem težavam le uspel podvig in preboj med najboljših 16 evropskih moštev? Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Bo varovancem Branka Tamšeta kljub vsem težavam le uspel podvig in preboj med najboljših 16 evropskih moštev? Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Jure Natek
Jure Natek je še v lanski sezoni branil barve Chamberyja.
Gorenje pred odločilno tekmo

Čeprav se ve, da je tekma za biti ali ne biti, skuša domači strateg Branko Tamše umiriti ozračje. "Na tekmi s Slovenj Gradcem se je v prvem delu dogajalo to, na kar sem opozarjal, toda v drugem delu, ko smo pokazali pravo obrambo, smo odbili odpor žilavih sosedov. Ta tekma seveda ni nikakršen pokazatelj naše moči. To bomo morali pokazati na tekmi s Chamberyjem," Tamše gradi optimizem na prvenstveni predstavi s sosedi iz Slovenj Gradca.

"To ni dan D, samo tekma 10. kroga"
"Vsepovsod sicer prebiram, da je to za nas dan D. Rekel bi, da ni to nikakršen dan D. To je zgolj tekma 10. kroga Lige prvakov. Težko smo si jo priigrali in zasluženo lahko računamo na preboj med 16. Torej, želimo si jo odigrati sproščeno in kakovostno. Chambery prihaja iz dežele olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov. Ima številne reprezentante in vemo, kaj Francija pomeni v svetovnem rokometu. Vemo tudi, da je njihova najmočnejša stvar obramba 3-2-1 ali pa 5-1, kjer imajo kup pasti za nasprotnike," je povedal trener, ki je pred dvema mesecema na velenjski klopi nadomestil Ivico Obrvana.

Ključ uspeha je v obrambi
Dino Bajram, steber obrambe Gorenja, verjame v obrambne sposobnosti Velenjčanov: "Seveda si želimo svoje delo v Rdeči dvorani pred fantastično publiko opraviti čim bolje. Imamo sicer še nekaj težav v obrambi, kar je posledica več sprememb v ekipi. Seveda upam, da odigramo čim bolje, da v obrambi rešimo tekmo, toda potreben bo velik moment, da nam uspe zaustaviti tako ekipo, kot je Chambery. Tekma bo gotovo težka in nervozna, upanje na zmago pa je realno."

Gorenje v najboljšem položaju
Fracozi bodo že v četrtek zvečer trenirali v Rdeči dvorani, s čimer kažejo odločnost, da zmagajo v Velenju in se prebijejo v drugi del tekmovanja. Na prvi tekmi v Franciji je bilo 28:24 za Chambery. Trenutno imajo kar tri moštva v skupini B po pet točk, v najslabšem izhodišču je Bosna, ki upa na remi v Sloveniji, nato pa morajo bosanski prvaki v gosteh premagati nemški Rhein-Necker.

Skupina B, sobota ob 20.15:
GORENJE - CHAMBERY
RHEIN-NECKAR L. - BOSNA sobota
KIELCE - VESZPREM sobota

Veszprem 16, Rhein-Neckar 14, Kielce 9, Gorenje, Chambery in Bosna 5.


Gorenje pred odločilno tekmo