Rokometaši Gorenja so z uvrstitvijo v osmino finala izpolnili cilj. Foto: Aleš Fevžer
Rokometaši Gorenja so z uvrstitvijo v osmino finala izpolnili cilj. Foto: Aleš Fevžer
Staš Skube
Staš Skube je najboljši igralec Velenjčanov. Foto: Aleš Fevžer

Velenjčani so si namreč napredovanje v osmino finala zagotovili že v prejšnjem krogu, ko so premagali Aalborg (28:23) v gosteh.

Vajdl: Skušali bomo presenetiti
"Flensburg je ekipa, ki sodi v vrh nemške bundeslige. Gre za dobro selekcionirano zasedbo, ki ima na vsakem položaju dva, na nekaterih celo tri enakovredne in zelo kakovostne igralce. Na prvi tekmi v Nemčiji smo se v določenih trenutkih dobro kosali z njimi, težave so imeli predvsem z našo obrambo 5-1. Za Gorenje in Flensburg sobotna tekma v Rdeči dvorani ne bo usodna, v vsakem primeru pa bomo skušali presenetiti uveljavljenega tekmeca, ki pa je favorit tega dvoboja. Če bo naša obramba na visoki ravni, tako kot je bila v Aalborgu, potem lahko računamo na zmago," je pred sobotnim obračunom dejal velenjski strateg Ivan Vajdl, ki v naslednjih dveh tednih ne bo mogel računati na poškodovanega krožnega napadalca Senjanina Burića, drugi njegovi varovanci pa so bolj ali manj zdravi.

Gorenje bo tretje ali četrto
Velenjski tekmec v osmini finala Lige prvakov bo znan v torek, 25. februarja po žrebu na Dunaju. Če bodo "ose" tretje, se bodo pomerile z drugouvrščeno (možni tekmeci so Rhein-Neckar Löwen, Kolding, Vive Targi Kielce, PSG, Metalurg Skopje in Vardar Skopje), v primeru četrtega mesta pa s prvouvrščeno ekipo (Barcelona, Veszprem in Kiel). V osmini finala se ne morejo pomeriti z ekipo, s katero so igrali v skupinskem delu. V tretjem jakostnem bobnu bodo tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v skupini A zasedli tretje mesto, za Veszpremom in Rhein-Neckar Löwnom ter pred Zaporožjem, Zagrebom in Sankt Peterburgom.

LIGA PRVAKOV

10. KROG


Skupina D
Sobota ob 20.30:
GORENJE - FLENSBURG

Četrtek:
LA RIOJA - DROTT HALMSTAD

Nedelja:
HAMBURG - AALBORG

Vrstni red: Hamburg 16, Flensburg 15, Gorenje in Aalborg po 8,Rioja 6, Halmstad 1 točka.