Jure Natek je dosegel štiri zadetke. Foto: RK Gorenje
Jure Natek je dosegel štiri zadetke. Foto: RK Gorenje
Ivan Gajić
Odlični Gajić je zbral kar 19 obramb. Foto: MMC RTV SLO
Gorenje po hudi bitki v osmini finala

Gorenje je moralo zadnjo tekmo v skupini B proti neposrednim tekmecem dobiti, če je hotelo napredovati med najboljših 16 ekip. V polni Rdeči dvorani so bili Velenjčani v prvem polčasu strelsko izredno razpoloženi. Gostje so izenačili le dvakrat na tekmi (1:1 in 2:2), nato pa so vajeti igre v svoje roke vzeli rumeno-črni, njihova prednost je zanesljivo naraščala.

Varovanci Branka Tamšeta so tekmece zasenčili v vseh elementih igre, z domiselnostjo so jih nekajkrat naravnost osmešili. Piko na i je dodal vratar Ivan Gajić, ki je s številnimi obrambami v obup spravljal Francoze, ki so na prvi tekmi doma slavili z 28:24.

Francozi v drugem polčasu pokazali zobe
Prednost sedmih zadetkov ob polčasu (18:11) je na začetku drugega dela igre začela hitro kopneti. Chambery je prednost domačih z 20:14 stopil le na 20:19. V 42. minuti so imeli Francozi 40 sekund dva igralca več zaradi napačne menjave Gorenja, a so prednost le delno izkoristili - ni jim uspelo izenačiti. Na drugi strani so "ose" delale številne napake, Adnan Harmandić in Ivan Čupić pa sta zastreljala 7-metrovki. Več kot sedemminutni strelski post sta za domače v dveh hitrih protinapadih prekinila Jure Natek in Miha Žvižej. Gosti se niso predali in se znova približali na gol zaostanka (25:24).

V napeti končnici Gorenje ni popustilo
Ker bi Chamberyju za napredovanje zadostoval že remi, so iz vrat slabi dve minuti pred koncem vzeli vratarja. Izid so znižali na le gol zaostanka, nato pa je Gorenje znova dobilo krila. Momir Rnić je z golom iz 7-metrovke na začetku 59. minute Gorenje popeljal do vodstva z dvema goloma (26:24). Končni izid sta iz bliskovitih nasprotnih napadov potrdila Čupić in Rok Šimič.

Tekmec Gorenja v osmini finala bo znan po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju. Mogoči tekmeci so francoski Montpellier, španska Barcelona in Ciudad Real.

Izjavi po tekmi:
Branko Tamše (trener Gorenja): "Moje varovance sem ves čas svaril pred nevarnimi francoskimi rokometaši, tudi ob polčasu, ko smo imeli sedem golov prednosti. Tudi v kritičnih minutah drugega polčasa sem verjel v svoje fante. Zasluženo smo se uvrstili med 16."

Miha Žvižej (igralec Gorenja): "V prvem polčasu smo igrali fantastično, v drugem pa smo povsem popustili. Rešil nas je odličen vratar Ivan Gajič. Hvala navijačem za podporo, v osmini finala pa si želim Barcelono."

Skupina B:
GORENJE - CHAMBERY 28:24 (18:11)

Žvižej     5         Joli        6 (5)  
Čupić 5 (2) Roine 4
Natek 4 Gille 3
Harmandić 4 (1) Busselier 3
Rnić 4 (1) Barachet 2
Šimič 3 Czaszar 2
Bezjak 2 Paty 2
Cehte 1 Detrez 2

Sedemmetrovke: 4/7; 5/5
Izključitve: 14 min; 6 min
RK: Štefanič 50., Bajram 56./oba Goren.
2.000 gledalcev

RHEIN-NECKAR L. - BOSNA 30:24 (13:11)
KIELCE - VESZPREM 29:32 (14:14)

Veszprem 18, Rhein-Neckar 16, Kielce 9, Gorenje 7, Chambery in Bosna 5.

Gorenje po hudi bitki v osmini finala