Zoran Lubej je zadnja leta preživel na španskih rokometnih igriščih. Naprej je bil v Portlandu, nato v Antequeri. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Lubej je zadnja leta preživel na španskih rokometnih igriščih. Naprej je bil v Portlandu, nato v Antequeri. Foto: MMC RTV SLO
Gorazd Škof
Gorazd Škof mu bo najbrž v veliko pomoč. Foto: MMC RTV SLO

Vem, da jim je zelo težko, ker igrati rokomet pri nas je včasih malce nehvaležno. Javnost veliko pričakuje, če jim ti tega ne pokažeš, si hitro v nemilosti pri navijačih.

Kljub vrhunskemu strokovnjaku na slovenski klopi odlični krožni napadalec ne hiti z napovedmi o vrnitvi v reprezentančni dres. Zaenkrat je povsem osredotočen na priprave v zagrebškem rokometnem klubu, ki ga je lovil več kot dve leti. V Franku Lokeju bo imel "na črti" izjemno konkurenco. Nikdar se je ni bal, tudi tokrat je tako. "Pustimo času čas in bomo videli, kaj se bo zgodilo, ko bodo prišle prave tekme," je napovedal v MMC-jevem intervjuju.

Zakaj ste prišli v Zagreb?
Igrat rokomet. Zagreb je poklical. Ponudili so solidno pogodbo, določene pogoje in predstavili projekt, s katerim se želijo znova približati evropskemu vrhu. V tem sem se prepoznal in se brez oklevanja odločil.

Je bil v igri prestop tudi v katerega od slovenskih klubov?
Imel sem kontakte s Koprom in njihovim trenerjem Matjažem Tomincem. Pač, niso se mogli odločiti. Ne vem, kaj je bilo krivo za to. Dejansko smo se že od februarja naprej pogovarjali, da bi se vrnil. Ni prišlo do sklepa pogovorov. Odlašali so in odlašali, jaz pa sem rekel, da ne bom več čakal, in prestopil v Zagreb. V bistvu sem se jim z velikim veseljem pridružil.

Kako komentirate vrnitev Pajoviča, Vugrinca, in Zormana v Celje PL?
Njihove odločitve ne bom komentiral. Vesel sem za vse tri, da so si našli klub in bodo kariero nadaljevali v dobrem klubu. Kaj to pomeni za slovenski rokomet? Upam, da se bo zanimanje dvignilo. Je pa res, da me moti celotno dogajanje okoli tega: vzpostavilo se je neko prepričanje, češ da so stari. Vem, da jim je zelo težko, ker igrati rokomet pri nas je včasih malce nehvaležno. Javnost veliko pričakuje, če jim ti tega ne pokažeš, si hitro v nemilosti pri navijačih. Jaz upam, da jim bo uspelo, predvsem pa, da jim bo uspelo dvigniti raven slovenskega klubskega rokometa, zlasti pa celjskega.

Kakšno vlogo so vam obljubili v Zagrebu? Loke je verjetno zacementiran kot prvi "pivot"?
Ko sem podpisoval pogodbo, je bil v Zagrebu še Vori. Tako da, kar se tega tiče, se nikoli v življenju nisem bal konkurence. Dal bom vse od sebe: treniral, igral po svojih najboljših močeh. Če bom s tem prepričal trenerja, bom veliko igral, drugače pa malo. S tem se ne obremenjujem. Pustimo času čas in bomo videli, kaj se bo zgodilo, ko bodo prišle prave tekme.

Kaj pravite o prihodu Serdarušića na slovenskop reprezentančno klop? Gre za manjše presenečenje, saj je rokometni zvezi uspelo pripeljati zelo uglednega strokovnjaka. Noka je v klubskem rokometu s Kielom v zadnjih desetih letih naredil ogromno. Gotovo gre za vrhunskega strokovnjaka. Mislim, da bo, če bo imel dovolj časa in potrpljenja, znova dvignil raven reprezentančnega rokometa za stopnico višje, tja, kjer je že bil.

Ste se pripravljeni vrniti v reprezentanco? "Noka" na vas računa vsaj na osnovnem spisku ...
Z Noko nisva še niti govorila. Bomo videli, kako bo pred samim EP-jem. Kako bom igral, ali me bo on sploh še pripravljen poklicati ... O tem, če se bom vrnil, pa je zaenkrat še prehitro govoriti.

Vem, da jim je zelo težko, ker igrati rokomet pri nas je včasih malce nehvaležno. Javnost veliko pričakuje, če jim ti tega ne pokažeš, si hitro v nemilosti pri navijačih.