Gorazd Škof je v svoji karieri ob živce spravil že mnogo izvrstnih strelcev. Foto: MMC RTV SLO
Gorazd Škof je v svoji karieri ob živce spravil že mnogo izvrstnih strelcev. Foto: MMC RTV SLO
Potem ko mu je najprej padel v vodo prestop iz Celja k Magdeburgu, se je Škof očitno pravo sredino našel v Zagrebu. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić
Bodo s Serdarušićem slovenski reprezentanti znova posegli po vrhu na največjih tekmovanjih? Foto: EPA
Škof: Iz skupine moramo priti

"To pomeni, da v Celju ni recesije, glede nato, kako so "jamrali", da ni denarja," je 32-letni Brežičan pokomentiral vrnitev trojice Pajovič-Vugrinec-Zorman v celjske drese. Da ne bo pomote, vsem trem po lastnih besedah želi obilo uspehov. Tako kot slovenski reprezentanci, ki jo je pred kratkim prevzel trofejni klubski trener Zvonimir Noka Serdarušić. Na vrhunski uspeh Slovenije prihodnje leto v Avstriji še ne bi stavil, potem pa bi se morali že kazati prvi sadovi dela na "dolgi rok".

Kako se počutite na Rogli? Delujete precej sveže?
Sveže? Zrak je svež. Pa ponoči se dobro spi, tako da je zaenkrat vse v redu. Če nisi poškodovan in lahko delaš vse, kar ti trenerji naročijo, mislim, da je to tudi ena od vrednot.

Ekipa je doživela nekaj sprememb. Odhod Vorija, usoda Duvnjaka je nejasna. Prišla sta Loke in vaš rojak Zoran Lubej. Kakšne ambicije ima Zagreb v letošnji sezoni?
O ambicijah še nismo govorili, čeprav je jasno, da iz te skupine, ki je zopet zelo težka, moramo priti. Radi bi odščipnili točke tako Ciudadu kot Hamburgu doma. To bi bil velik plus, in to je naš prvi cilj. Če bomo dosegli še domači zmagi, upam da bomo igrali v Areni pred 15.000 ljudmi, ki bodo nekak osmi igralec, bi s štirimi točki naredili velik korak. Mogoče se bomo, kar je tudi tiha želja, izognili potem Barceloni in Kielu. Ampak gremo postopoma.

Kaj lahko tej ekipi prispeva Zoran Lubej?
Mislim, da morate to vprašati trenerja, kakšne načrte ima on z njim. Lubej je zadnja leta igral v Španiji, letos bo igral znova v Ligi prvakov, kar bo zanj šok v smislu ritma igranja tekem, čeprav hrvaška liga ni tako močna. Mislim, da si bo minutažo kar delil, trenerji nanj, kolikor vidim, kar računajo. Vse pa bo odvisno od dnevne forme in kako si bodo trenerji začrtali glede na tekme.

V Celje se je vrnila trojka Pajovič-Vugrinec-Zorman. Kako kot nekdanji član komentirate to vrnitev, kaj to pomeni za celjski klubski rokomet?
Jaz glede celjskega kluba ne bi nič komentiral. Jaz sem od tam odšel, oni so se vrnili. Vsem trem želim obilo uspehov in Celju, da se uvrsti v Ligo prvakov.

Vas je njihova vrnitev presenetila?
To pomeni, da v Celju ni recesije, glede na to, kako so "jamrali", da ni denarja. Verjetno niso prišli igrat za 50.000 evrov. Na eni strani zmanjšujejo pogodbe, na drugi pa ... Hvala bogu, jaz jim privoščim. So pa izgubili nekatere igralce, ki bi jim bili še kako dobrodošli.

Kakšno vrednost pomeni prihod Noke Serdarušića na slovensko reprezentančno klop?
O Noki nisem kompetenten, da lahko komentiram take stvari. Noka je "haral" po Nemčiji. Ima ogromno uspehov s Kielom, s katerim je osvojil vse, kar se osvojiti da. Zadnja leta so bili v Nemčiji nepremagljivi. Je pa res, da je imel v Kielu vrhunske igralce, tu v reprezentanci smo tudi dokaj vrhunski, vendar že nekaj časa nismo v stiku s prvo šesterko v Evropi in na svetu. Gotovo bo dal vse od sebe. Kot vsak selektor bo imel podporo vseh nas igralcev.

Mislite, da Slovenci lahko v Avstriji (Euro 2010) znova ujamete stik z najboljšimi?
Mi smo stik izgubili že s tem, ko nas ni bilo na Hrvaškem (SP 2009, op. a.). Super je to, da se sedaj igra v Avstriji, na kar verjetno komaj čakajo tudi navijači. Stroški ne bodo tako veliki. Upam, da bo rokometna zveza pri tem naredila svojo potezo. Kot sem rekel: najprej se moramo dobiti. Noka bo zahteval disciplino, vendar čez noč ne moremo obljubiti, da bomo v Avstriji prišli kar med prve štiri. Je pa res, da se da z navdihom veliko narediti. Naslednje prvenstvo bi pa že moralo biti "naše" in pokazatelj tega dolgoročnega dela.

Škof: Iz skupine moramo priti