Iztok Puc je prejšnji teden izgubil boj s pljučnim rakom. Star je bil le 45 let. Foto: EPA
Iztok Puc je prejšnji teden izgubil boj s pljučnim rakom. Star je bil le 45 let. Foto: EPA

Predsednik olimpijskega komiteja Janez Kocijančič, predsednik Rokometne zveze Slovenije in predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac, nekdanji predsednik Rokometne zveze in ljubljanski župan Zoran Janković, nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan, legendarni slovenski telovadec Miro Cerar, selektor slovenske moške reprezentance Boris Denić ter njegov pomočnik Bojan Čotar, reprezentančni soigralec Gregor Cvijić in številni drugi so se v ponedeljek vpisali v žalno knjigo, ki bo v sejni sobi Zavoda Tivoli odprta do srede, 26. oktobra, do 18. ure.

"Iztok je bil izrazit športni voditelj, lider ekipe, človek izjemnih igralskih in človeških kvalitet. Njega in njegovo vlogo v slovenskem športu bomo vsi zelo pogrešali," je v spomin na Puca dejal predsednik OKS Janez Kocijančič, medtem ko je Franjo Bobinac zapisal:

"Moram priznati, da Iztoka osebno nisem dobro poznal, kot velik ljubitelj športa pa sem ga vseskozi spremljal in navdušujoče gledal, kako je bil pravi vodja bodisi na igrišču bodisi zunaj njega. V teh žalostnih dneh se radi spomnimo preteklosti, na velike uspehe slovenskega, pa tudi hrvaškega in jugoslovanskega rokometa, katerega pomemben del je bil tudi Iztok Puc. Prepričan sem, da je bil Iztok človek, ki se bo trdno vtisnil v spomin svetovnega rokometa, glede tega smo lahko ponosni, da je igral tudi za Slovenijo."

Nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan, ki je v Sydneyju leta 2000 spremljal prvi slovenski nastop v moštvenih športih na olimpijskih igrah - Slovenija se je čez štiri leta vnovič uvrstila tudi na olimpijski turnir v Atenah - je o Pucu dejal: "Iztok je bil pravi športnik, ki je vsak dan svojega življenja poskušal spremeniti v zmago na igrišču ali izven njega. Na žalost te zadnje bitke, te zadnje tekme, ni zmagal."