Vid Kavtičnik je bil z 20 goli prvi strelec turnirja. Polovico jih je zabil v finalu. Foto: EPA
Vid Kavtičnik je bil z 20 goli prvi strelec turnirja. Polovico jih je zabil v finalu. Foto: EPA
Celjani so po koncu tekme zmagovalcem le čestitali. Foto: RTV SLO
Podelitev medalj in pokala
Novinarska konferenca po tekmi
Kavtičnik: Šteje prijateljstvo
Evropski prvak razred zase

Majhna razlika ob koncu tekme je zavajujoča, saj so bili Nemci veliko boljši nasprotnik. Kiel je tudi bolje začel tekmo, saj je ves čas vodil za dva zadetka (največ v 9. minuti z 8:5). Gostitelji so nato na krilih kapetana Edija Kokšarova vzpostavili ravnotežje in po njegovem petem zadetku v 16. minuti izenačili na 12:12.

Pošljite svoje slike in videe o dogajanju pred, med in po tekmi na Moj splet.


Izid je bil še v 20. minuti izenačen na 13. Nato je sledil silovit nalet Kiela, ki je v Celju igral le z osmimi igralci in dvema vratarjema, saj je do polčasa nasul kar deset zadetkov in na odmor odšel s prednostjo 23:17. Pri rumenih je Kokšarov v tem obdobju dal osem zadetkov (pet s sedmih metrov), pri aktualnih evropskih prvakih pa je dobro razpoloženi slovenski reprezentant Vid Kavtičnik, ki je dal pet zadetkov.

Nemci vodili že za devet
V drugem polčasu so Nemci zlahka nadzirali potek tekme in v 50. minuti vodili že za devet (35:26). Ob koncu, ko je bilo že vse odločeno, je Celju uspelo le še ublažiti poraz. Slovenski prvaki so svoj edini evropski superpokal osvojili leta 2004.

Vse nagrade za zmagovalce
Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Šved Stefan Lövgren, najboljši strelec je Vid Kavtičnik, vratar pa Thierry Omeyer (vsi Kiel).

Kasim Kamenica, trener Celja Pivovarne Laško: "Kielu čestitam za zasluženo zmago. Rad bi poudaril, da so v prvem delu prikazali atomski rokomet. Pred tekmo smo upali in si želeli, da bi se enakovredno upirali Nemcem. To nam ni uspelo, saj smo slabo igrali v obrambi in dopustili nemškim zunanjim igralcem, da so se razigrali."

David Špiler, igralec Celja Pivovarne Laško: "Kiel je znova dokazal, da je trenutno najboljše rokometno moštvo na svetu. Odločila je naša slaba igra v obrambi, saj smo, tako menim sam, igrali premalo agresivno in dopustili nemškim zunanjim igralcem, da so se razigrali. Razočaran sem, saj sem pričakoval, da se bomo lahko bolj enakovredno kosali z Nemci."

Zvonimir Serdarušić, trener Kiela: "Vesel sem zmage in pokala, s katerim smo dopolnili letošnjo lovoriko naših naslovov. Ob tem bi rad dopolnil, da smo s Celjani že enkrat igrali v finalu pokala, in sicer pred tremi leti v Ciudad Realu, ko so zmagali Celjani. Vesel sem, da smo zdaj v Celju zmagali mi."

Vid Kavtičnik, igralec Kiela: "Vesel sem, da sem spet igral pred fantastično publiko in vzdušjem, čeprav danes Zlatorog ni bil nabito poln. Mislim, da smo presenetili Celjane z našo obrambo, da se niso znali razigrati. Kaj je skrivnost našega uspeha? Da smo dobri prijatelji ne le na igrišču, temveč tudi izven njega. Upam, da nam bodo poškodbe v bodoče bolj prizanesle, sam pa doslej k sreči nimam težav z njimi. Upam, da je naslov dober obet pred letošnjo domačo in evropsko sezono."

FINALE:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KIEL 34:38 (17:23)

Kokšarov  10 (5)   Kavtičnik 10 (1)
Gajič      5 (2)   Lövgren    8    
Kozlina    5       Lund       7    
Špiler     4       Klein      6    
Stojanović 3       Lundstrom  4    
Gorenšek   2       Ahlm       3    
Kos        2                       
Sulić      2                       
Terzić     1                       
Sedemmetrovke: 7/9    1/2          
  Izključitve: 2 min  10 min       


ZA 3. MESTO:
MAGDEBURG - HAMBURGER SV
27:31 (14:13)
Jurecki 5; Lindberg 11.

Polfinale:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO
- Magdeburg
33:26 (16:11)
4.000; Kokšarov 9, Terzić in Špiler po 6; Sprenger 5, Tkaczyk in Theuerkauft po 4.

KIEL
- Hamburger SV
31:30 (17:14)
Kavtičnik 11, Ahlm in Lundstrom po 6; Hens 8, Bertrand 7.

Vsi zmagovalci
1996 Barcelona
1997 Barcelona
1998 Barcelona
1999 Barcelona
2000 Portland San Antonio
2001 Magdeburg
2002 Magdeburg
2003 Barcelona
2004 Celje Pivovarna Laško
2005 Ciudad Real
2006 Ciudad Real
2007 Kiel

R. K., S. J. in A. V.

Podelitev medalj in pokala
Novinarska konferenca po tekmi
Kavtičnik: Šteje prijateljstvo
Evropski prvak razred zase