Fredi Radojkovič s Koprčani dosega izjemne uspehe. Foto: MMC RTV SLO
Fredi Radojkovič s Koprčani dosega izjemne uspehe. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Perić
Dejan Perić bo z bogatimi izkušnjami pomembna opora svojim soigralcem na tekmi v Gummersbachu. Foto: MMC RTV SLO
Radojković in Brumen pred odločilno tekmo v Madridu

Koprska zasedba bo povratni četrtfinalni obračun proti Atleticu začela s tremi zadetki prednosti (26:23), celjska pa drugi polfinalni dvoboj s sedmimi (34:27). Koprčani bi se v primeru skupnega zmagoslavja uvrstili med četverico najboljših evropskih klubov, ki se bo 26. in 27. maja pomerila za naslov v Kölnu.
Celjani bi se po izjemni sezoni 2003/04, ko so slavili v Ligi prvakov, drugič uvrstili v finale enega izmed štirih evropskih pokalov. V primeru zmage nad Gummersbachom bi se v velikem finalu bržkone pomerili s Flensburgom, torej tekmecem, ki so ga pred 8 leti tudi ugnali v finalu Lige prvakov.

Radojkovič: Na terenu ne šteje preteklost
Bolj ali manj je jasno, da bo Atletico v soboto zaigral veliko bolj zavzeto kot prejšnji teden v Bonifiki. "S španskim klubom se ne moremo primerjati, to je ekipa, ki je osvojila vse mogoče lovorike na domači in mednarodni sceni. Navzlic temu pa na terenu ne šteje preteklost, na igrišču bosta dve ekipi, ki imata enak cilj. In mi bomo naredili vse, kar je v naši moči," pred povratno tekmo pravi koprski trener Fredi Radojkovič.

Celjani imajo še boljše izhodišče. "V sodobnem rokometu, sploh pa na tako visoki ravni, ne zadostuje nobena prednost. Naravnost pogubno bi bilo, če bi povratno tekmo začeli zgolj z željo, da ubranimo prednost s prve. V Gummersbachu moramo prikazati srčno in pogumno predstavo. Igrali bomo na zmago," je dejal celjski kapetan Dejan Perić.

Slovenski reprezentant Marko Bezjak bo prihodnje leto okrepil Magdeburg. 25-letni kapetan državnega prvaka Gorenja iz Velenja bo k nemški ekipi odšel v sezoni 2013/14, pogodbo s klubom pa je podpisal do 30. junija 2015. Bezjakova želja naj bi sicer bila, da za Magdeburg zaigra že v naslednji sezoni. "Seveda ga bomo pri tem podprli in o tem se bomo pogovorili z njegovimi zdajšnjimi delodajalci," so povedali pri Magdeburgu. Tam že igrata slovenska rokometaša Aleš Pajovič in Jure Natek.

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme

Sobota ob 20.15:
ATLETICO MADRID - CIMOS KOPER 23:26

Ob 20.00:
BARCELONA - KÖBENHAVN 23:29

Nedelja ob 16.00:
FÜCHSE BERLIN - ADEMAR LEON 23:34

Ob 17.30:
KIEL - CROATIA OSIGURANJE ZAGREB 31:31
Pokal pokalnih zmagovalcev, polfinale, povratni tekmi

Sobota ob 19.00:

GUMMERSBACH - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:34

Ob 18.30:
ARAGON - FLENSBURG 30:39
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.
Radojković in Brumen pred odločilno tekmo v Madridu