Radoslav Stojanovik je skupno zabil pet golov. Foto: RTV SLO
Radoslav Stojanovik je skupno zabil pet golov. Foto: RTV SLO

Raizgrani gostje, trenutno tretja ekipa španskega prvenstva, so na prvi tekmi slavili s 34:28 in v Hrpeljah zlahka ubranili prednost. Na začetku ni tako kazalo. Varovanci Vojka Lazarja so po golu povratnika Radoslava Stojanovika v 15. minuti povedli z 9:5. Španci so nato izkoristili domače krizne minute in na odmor odšli s prednostjo treh golov.

V nadaljevanju je bil neustavljiv gostujoči zvezdnik Husein Zaky, ki je dosegel kar 15 golov, na veselje domačih gledalcev pa so gostitelji v zaključku le nagnili tehtnico na domačo stran.

Igra živcev na Portugalskem
Koprskim rokometašem je s skrajnimi močmi uspelo ubraniti prednost s prve tekme in se uvrstiti osmino pokala. Devet zadetkov iz prve tekme so domači skorajda nadoknadili že v prvih minutah povratne tekme. V 48. minuti so si gostitelji vnovič priigrali sedem golov prednosti (21:14), v zadnji minuti osem (27:19), izkušeni Tominec pa je s pravočasno minuto odmora in napotki vendarle preprečil popoln preobrat v Bragi. Cimos Koper se je tako kljub porazu uvrstil v osmnino finala Pokala EHF. Žreb bo v torek na Dunaju.

3. krog, povratni tekmi:
Gold Club - ARAGON ZARAGOZA 34:32 (14:17) 28:34
800; Lelič, Štefanič, Markičevič po 6; Zaky 15.

ABC Braga - CIMOS KOPER 27:20 (15:9) 25:34
1.200; E. Silva 7, Bogas 6; Buntič 7,
Doborac in Jovičič po 3.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.
Ž. K.