Franc Krašovec je rojeni Ljubljančan, a dela in živi v Kopru, kjer se, kot je zatrdil, dobro počuti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Franc Krašovec je rojeni Ljubljančan, a dela in živi v Kopru, kjer se, kot je zatrdil, dobro počuti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Prijetni so občutki ob prvi evropski lovoriki. Pričakoval sem še težjo tekmo, a očitno so bili igralci dovolj motivirani, da so uspeli nadzorovati tekmo," je uvodoma srečanje komentiral Krašovec, seveda tudi predsednik uprave največjega sponzorja koprskega rokometa. Cimos se je pod njegovim desetletnim predsedovanjem vseskozi vzpenjal, zdaj je tik pred tem, da osvoji še prvi naslov slovenskega prvaka.

Razočaranje? Ma, kje pa!
"Četudi nam v petek ne bi uspelo, sem že z zdaj doseženim v letošnji sezoni super zadovoljen," pravi Krašovec in na vprašanje o morebitnem razočaranju ob neuspehu v Velenju le zamahne z roko: "Ma, kje pa." Cimos bo tudi v prihodnosti podpiral koprski rokomet, saj se je, kot pojasnjuje Krašovec, "podjetje odločilo, da gre v šport in da nekaj naredi za kraj in ljudi. To je bil in je naš osnovni motiv. In ni nam žal".

Rokomet se je v Kopru "prijel"
Polna dvorana Bonifika je potrdila, da so na pravi poti. "Presenetilo me je, koliko ljudi je prišlo, glede na to, da je danes (nedelja, op. a.) na Primorskem veliko dogodkov. Tudi sicer je rokomet med koprskimi športi najbolj obiskan," je bil zadovoljen Krašovec, sicer univerzitetni diplomirani inženir strojništva in univerzitetni diplomirani ekonomist.