Krimovke le ne bodo na moralno sporen način pomagale sebi in Ajdovkam. Zdaj lahko le upajo, da bo Zagorju, ki je zaradi več golov v gosteh boljši v medsebojnih dvobojih (remija 22:22 in 23:23), spodrsnilo tudi brez njihove pomoči. Če jim ne bo, bo naslov šel v Zagorje, ki je že napovedalo, da bo v primeru naslova sprejelo igranje v Ligi prvakinj. Do konca državnega prvenstva 7. maja je še sedem krogov. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke le ne bodo na moralno sporen način pomagale sebi in Ajdovkam. Zdaj lahko le upajo, da bo Zagorju, ki je zaradi več golov v gosteh boljši v medsebojnih dvobojih (remija 22:22 in 23:23), spodrsnilo tudi brez njihove pomoči. Če jim ne bo, bo naslov šel v Zagorje, ki je že napovedalo, da bo v primeru naslova sprejelo igranje v Ligi prvakinj. Do konca državnega prvenstva 7. maja je še sedem krogov. Foto: www.alesfevzer.com

"V izogib vsakemu dvomu o korektnosti naših dejanj in v korist rokometa in športa smo sprejeli sledečo odločitev: preklicujemo prehod naših domnevno spornih igralk v ŽRK Mlinotest Ajdovščina," so med drugim v izjavi za javnost zapisali pri Krimu.

V Ajdovščini bosta ostali le Zrimškova in Zulićeva
Spomnimo, krimovke so v torek v Ajdovščino posodile vratarko Sergejo Stefanišin, reprezentantki Aljo Koren in kapetanko Tamaro Mavsar ter tri mlade igralke Anejo Beganović, Ano Zrimšek in Nino Zulić. Po novem bosta v Ajdovščini igrali le Zrimškova in Zulićeva.

Krim je s posojenimi igralkami želel pomagati Ajdovkam, da bi te odščipnile vodilnemu Zagorju vsaj točko in tako Ljubljančankam pomagale, da bi ubranile naslov državnih prvakinj, ki se jim po 21 letih nevarno izmika. Dejanje Krima je pred dvema dnevoma obsodil tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, ga označil za "zlorabo pravil RZS-ja z očitnim namenom pridobitve nemoralne prednosti" in klub pozval, da dejanje prekliče. In v klubu so očitno zdaj njegov nasvet upoštevali. Spodaj je Krimova izjava za javnost v celoti.


Rokometni klub Krim želi seznaniti javnost s svojim pogledom na zadnja dogajanja ob prestopnem roku, ki so razburkala del javnosti.

Ponovno želimo poudariti, da smo tako kot v preteklosti, spoštovali vse akte Rokometne zveze Slovenije in ravnali povsem v skladu z njimi, kar pa ne moremo trditi za nekatere ostale udeležence.

1. Sum v naša dejanja je izražen s strani kluba, ki je v lanskoletnem boju za naslov državnega prvaka izrabil inštitut izstopa iz 1.A DRL za ženske drugega kluba (RK Piran), da je prišel do dodatnih možnosti za naslov državnega prvaka.
V tem primeru je RZS ostala nema in ni bil izražen noben dvom o moralnosti ter pravilnosti izrabe pravilnikov.

2. Prav tako, ko ni spoštovala lastnih pravil v primeru pritožbe Rokometnega kluba Krim Mercator proti klubu, ki je jasno kršil 37. člen Pravilnika o rokometnih tekmovanjih, ki narekuje, da mora klub v uradnem zapisniku tekme v 1. A DRL za ženske prijaviti minimalno 12 igralk, ki imajo pravico nastopa za državno reprezentanco Slovenije in slovensko državljanstvo, ostalo pa igralke, ki nimajo pravice nastopa za reprezentanco Slovenije. Na tekmi 12.kroga 1. A DRL, ki je bila odigrana 30. 1. 2016, so bila jasno kršena rokometna pravila, saj je gostujoča ekipa nastopila z 11 igralkami, ki imajo pravico nastopa za državno reprezentanco Slovenije in slovensko državljanstvo.

Naj pri tem omenimo še, da se je identični primer pred nedavnim na Košarkarski zvezi Slovenije nemudoma sankcioniral v korist prizadete ekipe in ekipo s premajhnim številom slovenskih igralcev kaznoval, kot določajo pravilniki KZS.

3. Tudi v primeru posoje igralk v drugi klub smo spoštovali vse pravilnike naše krovne organizacije, ki to jasno dovoljujejo.
V izogib vsakemu dvomu o korektnosti naših dejanj in v korist rokometa in športa, smo sprejeli sledečo odločitev:
Preklicujemo prehod naših domnevno spornih igralk v ŽRK Mlinotest Ajdovščina.

Upamo, da se vsi vpleteni zavedajo, da so ŽRK Mlinotest Ajdovščini onemogočili okrepitev ekipe, kot jim jih pravilniki omogočajo in so jih izkoristili tudi ostali klubi. V aktualni tekmovalni sezoni so jim povzročili veliko škodo.


Ajdovščina: Sprejeli smo priložnost, ki se je ponudila
Na potezo Krima so se odzvali tudi v Ajdovščini. "ŽRK Mlinotest Ajdovščina je v začetku letošnje sezone kot svoj glavni cilj postavil 3. mesto v 1. A državni rokometni ligi. Doseči ta cilj je pomembno tudi zaradi ponovnega igranja v evropskem pokalu Challenge in tudi zaradi motiviranja vseh ostalih mlajših ekip, ki jih vzgajamo v klubu. Dodajamo, da je teh ekip veliko in dosegajo zelo dobre rezultate, in vodstvo kluba je vse te poteze izpeljalo tudi zaradi podpore mnogih navijačev in navijačic v lokalnem okolju, ki tekme z veseljem spremljajo in se skupaj z nami veselijo uspehov. Zaradi poškodb med ključnimi igralkami je ekipa v zaključnih krogih oslabljena in vodstvo kluba je v iskanju rešitve sprejelo priložnost, ki se nam je ponudila," so zapisali pri ajdovskem kolektivu.