Upajmo, da zaplet v klubu le ne bo vplival na finalni tekmi. Foto: RTV SLO
Upajmo, da zaplet v klubu le ne bo vplival na finalni tekmi. Foto: RTV SLO
Deja Doler
Deja Doler je ikona Krima, zato mnoge čudi, zakaj ji je Tiselj vzel vlogo kapetanke. Foto: EPA

Ker je Tone Tiselj Deji Doler vzel kapetansko vlogo, so igralke podpisale peticijo, naj Tiselj odstopi že pred koncem sezone. Po posredovanju Zorana Jankoviča so se strasti umirile in Tiselj bo imel priložnost, da tretjič popelje Krim na vrh Evrope. Tekmice bodo tako kot ob prvem naslovu leta 2001 Viborg. Kdo bo gostitelj prve tekme, bo določil torkov žreb.

V oddaji Š Tone Tiselj o zapletu razumljivo ni bil preveč zgovoren: "Zadeva je preprosta. Deja Doler je vrhunska igralka, nedvomno tudi ikona Krima. Zadnji dve leti ima kronične poškodbe in tudi letos dva meseca ni bila zraven. Vrnitev takšne igralke pomeni določen problem. Z Dejo sva se vse pogovorila. Je velika igralka in razumela je, kaj želim narediti. Kot vrhunska igralka je vse sprejela, odpovedala se je vlogi "liderke" in to je vse, kar vam lahko povem."

Strateg Krima Mercatorja še ne ve, katero ekipo bo treniral v prihodnje: "Ponudbe so, konkretno pa se nisem pogovarjal. Tudi odhod v tujino je ena izmed različic. Po vsem svetu je dovolj klubov in reprezentanc, ki potrebujejo trenerja, zato se ne bojim," je povedal Tiselj, ki ne izključuje možnosti, da se bo kakšno sezono spočil od rokometa in počel kaj drugega.