Marta Bon bo v soboto največ stavila na Marino Vergeljuk. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon bo v soboto največ stavila na Marino Vergeljuk. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Marta Bon je zadovoljna s temelji za prihodnost. Foto: MMC RTV SLO

Slovenske prvakinje bodo zadnjo tekmo odigrale v soboto ob 14.15. Iz skupine 1 sta si polfinale zagotovila Larvik in Györ. "Veliko bo odvisno od Marine Vergeljuk. Slednja ima zdravstvene težave, če bo lahko odpotovala z nami, bomo stavile na vse. Pokazati hočemo, da smo lahko enakovreden tekmec tudi Larviku v gosteh," je napovedala trenerka Marta Bon.

Igralke so dovolj zrele
"Če bomo v Larviku zaigrali s takšnim pristopom, kot smo proti Györu, potem bo to tisto 'ta pravo'. V ekipi velja določen red, igralke so klubu lojalne, to je tako ali tako predpogoj za dobro igro. Igralke nosijo odgovornost in so dovolj zrele, da se nam kakšna blamaža na Norveškem ne more zgoditi. V tekmo prav gotovo ne bomo šle nespoštljivo in neodgovorno, motiv je kljub že znanemu slovesu od Evrope še vedno velik," je povedala Bonova.

V ekipo vpeljali veliko novink
Doktorica je že ocenila evropsko sezono: "Premagali smo vse težave: zdravstvene, finančne in organizacijske. Izkušene igralke so pokazale veliko, mlade pa so se precej naučile. Ni veliko klubov, ki bi lahko v eni sezoni v ekipo vpletli šest oziroma sedem novink."

Jedro je dobro
Marta Bon se je zazrla tudi v bližnjo prihodnost: "V prihodnjem mesecu, dveh bomo veliko delali na tehniki in taktiki ekipe. Jedro je dobro, želim si, da bi ekipa ostala takšna, kot je, saj se da z njo dobro delati. Postavili smo prave temelje za prihodnost."

Liga prvakinj, 6., zadnji, krog:
SKUPINA 1, sobota ob 14.15:
LARVIK (NOR) - KRIM MERCATOR

Nedelja:
GYÖR (MAD) - LEIPZIG (NEM)

Larvik 8, Györ 7, Krim Mercator 5, Leipzig brez točke.

SKUPINA 2, petek:
HYPO - DINAMO VOLGOGRAD (RUS)

Sobota:
VIBORG (DAN) - VALCEA (ROM)

Valcea 9, Viborg 6, Volgograd 3, Hypo 2 točki.