19-letna Maja Zrnec je ena izmed rokometašic, na katerih sloni prihodnost Krima. Za soboto napoveduje boj za polfinale. Foto: www.rkkrim-klub.si
19-letna Maja Zrnec je ena izmed rokometašic, na katerih sloni prihodnost Krima. Za soboto napoveduje boj za polfinale. Foto: www.rkkrim-klub.si

"Glede na videno v soboto, sem celo večji optimist kot pred prvo tekmo. Lahko iztržimo dober izid. Romunke so v Ljubljani pokazale vse, kar znajo, medtem ko imamo mi še rezerve, predvsem v obrambi, kjer moramo biti bolj agresivni," pred povratno tekmo v deželi grofa Drakule razmišlja trener Bojan Čotar. Med potnicami v Brasov bosta tudi Ljudmila Bodnjeva in Tanja Oder, ki se ubadata z manjšimi poškodbami, medtem ko je vprašljiva Tatjana Alizar, ki jo morda čaka artroskopija kolena.

Virant noče sramote
Direktor kluba Jernej Virant meni, da upanje obstaja. Računa pa na izid, ki ne bo v sramoto kluba: "Tja ne gremo izgubit. Upanje obstaja, čeprav bo treba marsikaj spremeniti. Sicer pa že dolgo nisem videl dveh tako kakovostnih igralk, kot sta Cristina Neagu in Patricia Vizitiu. Računam pa predvsem na to, da dosežemo izid, ki nam ne bo v sramoto."

Naslednjo sezono "le" drugi del Lige prvakinj
O kadrovskih spremembah Virant ni želel govoriti. Znano je le, da bo Krimov dres oblekla Srbkinja Sanja Damjanović. Usoda Madžarke Gabrielle Kindl, ki je pokazala precej manj od pričakovanj, še ni znana. Bržkone se bo morala tako kot Anja Frešer, Natalija Derepasko in Olena Jacenko posloviti od Galjevice. Je pa Virant pojasnil, da cilj v naslednji sezoni ne bo evropski naslov, ampak drugi del Lige prvakinj.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALK
ČETRTFINALE, povratne tekme

Sobota ob 17.00:
RULMENTUL URBAN - KRIM MERCATOR 27:29
VEJEN (DAN) - AKABA BERABERA/ŠPA 27:26
HAVRE (FRA) - LARVIK (NOR) 25:33
PODRAVKA VEGETA - CLUJ NAPOCA (ROM) 27:33

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

A. V.