Srbska organizatorka igre napoveduje hud boj proti Larviku za polfinale lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO
Srbska organizatorka igre napoveduje hud boj proti Larviku za polfinale lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Varovanke Bonove doma še ne poznajo poraza, izkusiti ga ne nameravajo niti proti močnemu Larviku. Foto: MMC RTV SLO

"Tekmo že nestrpno čakamo. Ocenjujemo, da je Larvik doslej naš najtežji tekmec v sezoni. Norveška ekipa iz tekme v tekmo dokazuje, da je v izvrstni formi. Njihov način igre je zelo podoben našemu. Igra temelji na obrambi, kjer vse niti vleče izvrstna Tonje Larsen, to pa nato omogoča zares bliskovite polprotinapade in protinapade. Ob tem srednja zunanja igralka zelo dobro sodeluje s krožno napadalko Heidi Loke, ki je zame najboljša krožna napadalka, seveda poleg naših," pred tekmo razmišlja trenerka Krima Marta Bon.

Protinapade tekmic ustaviti z - golom
Čeprav se Bonova dobro zaveda odlik Larvika, pa zaupa svojemu moštvu. "Njihove protinapade, ki so za 30 odstotkov močnejši kot pri drugih ekipah, lahko zaustavimo s tem, da pač dosežemo gol. Pri izvajanju sredine so namreč malce počasnejše," razkriva recept za uspeh proti Norvežankam.

Tudi Krimovke niso ugodna ekipa za tekmece
"Na Larvik se je težko pripraviti, saj če se osredotočiš na eno ali drugo stran napada ali na posamezno igralko, te hitro ukanijo nekje drugje. Toda po drugi strani je tudi naša ekipa takšna, da imajo drugi težave pri pripravi nanjo," pravi Bonova, ki bo lahko računala na vse igralke, čeprav imajo Andrea Lekić, Ljudmila Bodnjeva, Jelena Grubišić in Dragana Cvijić še nekaj težav.

Presenečenje za gostje s severa
Lekićeva in njene soigralke za Larvik pripravljajo nekaj posebnega. "To bo presenečenje. Tako kot smo Leipzig presenetili z malce globljo obrambo, bomo tudi proti norveški ekipi pripravili kakšno presenečenje. Videli pa boste, ali nam bo to pomagalo," pravi glavni motor ekipe, ki se strinja s trenerko, da bo petkov tekmec zelo neugoden.

LIGA PRVAKINJ
DRUGI DEL, 3. krog
Skupina 1
Petek ob 16.30 (prenos na TVS 2)

KRIM MERCATOR - LARVIK (NOR)

LEIPZIG (NEM) - GYÖRI (MAD) nedelja

Larvik 4, Krim Mercator in Györi po 2, Leipzig 0.

Skupina 2
DINAMO VOLGOGRAD (RUS) - HYPO sobota
VALCEA (ROM) - VIBORG (DAN) nedelja

Valcea in Viborg po 4, Volgograd in Hypo po 0.