Sergej Rutenka je leta 2004 s Celjani postal evropski prvak, nato pa se je preselil v Španijo. Foto: EPA
Sergej Rutenka je leta 2004 s Celjani postal evropski prvak, nato pa se je preselil v Španijo. Foto: EPA
Dragan Gajič
Dragan Gajič je po dveh krogih z 18 goli tretji strelec sezone Lige prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Barcelona prihaja v dvorano Zlatorog

Sobotna tekma bo za celjske rokometaše po eni strani lahka, saj nihče ne zahteva zmage. "Katalonci so absolutni favoriti. Imajo vrhunske igralce, dolgo klop ... Naš cilj je, da odigramo kolektivno, na vsakem evropskem dvoboju pa se lahko nadejamo uspehov le v primeru, da imamo v svojih vrstah vsaj tri razpoložene igralce," je povedal trener Zvonimir Serdarušić. Moštvi sta se do zdaj srečali desetkrat, v zmagah je 6:4 za katalonsko moštvo, ki na evropski naslov čaka od sezone 2004/05.

Realnost je nekje vmes
Kakšna je v resnici vrednost Celja Pivovarne Laško? Ob uvodu v Ligo prvakov je ekipa "raztrgala" Kielce, v 2. krogu pa doma izgubila proti Rhein Neckar Löwnu. Serdarušić meni, da je realnost nekje vmes in da bo treba priložnost iskati na tekmah proti Chamberyju in Kielcah: "Barcelona, Kiel in Rhein Neckar Löwen so dokazali, da so kakovostnejši od Celja, Chamberyja in Kielc. Takoj po žrebu sem dejal, da so naša priložnost obračuni proti francoskemu in poljskemu predstavniku!"

Zunanji igralci bodo morali dati svoj delež
Kljub vsej svoji moči Barcelona je ranljiva. To je dokazal Rhein Neckar Löwen, ki jo je presenetil v Blaugrani. Dragan Gajič, trenutno tretji strelec Lige prvakov v tej sezoni, pot do presenečenja vidi v veliki borbenosti: "Barceloni se lahko zoperstavimo le s kolektivno in srčno igro do zadnjega diha, v nasprotnem primeru nimamo možnosti. Na uvodnih dveh tekmah so bila krila boljši del ekipe, na naslednjih tekmah se morajo razmahniti tudi zunanji igralci."

Barcelona je trn v peti celjske ekipe, saj jo je kar štirikrat ustavila v polfinalu Lige prvakov. Celjanom je zadala tudi najvišji poraz: 39:25.

Liga prvakov, 3. krog, skupina A

Sobota ob 16.15 (prenos na TVS 2):
BARCELONA - CELJE PL

Nedelja ob 17.15:
KIEL - KIELCE

Ob 18.45:
RHEIN NECKAR LÖWEN - CHAMBERY


Lestvica:

RHEIN NECKAR LÖWEN 2 2 0 0 4
KIEL 2 1 1 0 3
CELJE PL 2 1 0 1 2
CHAMBERY 2 1 0 1 2
BARCELONA 2 0 1 1 1
KIELCE 2 0 0 2 0

Barcelona prihaja v dvorano Zlatorog