Mikkel Hansen je pred manj kot mesecem dni z ogromno medijske pozornosti (že na prvem treningu so bili številni mediji in 2000 navijačev, ki so brezplačne vstopnice v hipu razgrabili) okrepil Aalborg.  Foto: EPA
Mikkel Hansen je pred manj kot mesecem dni z ogromno medijske pozornosti (že na prvem treningu so bili številni mediji in 2000 navijačev, ki so brezplačne vstopnice v hipu razgrabili) okrepil Aalborg. Foto: EPA

"Aalborg je ekipa, ki je bila sestavljena z namenom, da bi v tej sezoni prišla na zaključni turnir Lige prvakov. Gre za vrhunsko ekipo, ki je zmes odličnih posameznikov, samih reprezentantov, na čelu s fantastičnim Mikkelom Hansenom. Igrajo čvrsto obrambo in imajo zelo hiter protinapad. Premorejo zelo izkušene igralce, ki vsako napako izjemno hitro kaznujejo, in na to moramo biti zelo dobro pripravljeni," je o moči danske ekipe dejal celjski trener Alem Toskić.

Poleg Hansena, ki je bil z Dansko olimpijski, svetovni in evropski prvak, za Aalborg igrajo še številni odlični rokometaši, kot so Islandec Aron Palmarsson, Norvežana Sebastian Barthold in Kristian Bjoernsen, Šveda Lukas Sandell in Felix Claar, ki je bil v pretekli sezoni četrti najboljši strelec Lige prvakov. Trener Stefan Madsen ima na voljo tudi veliko domačih kakovostnih igralcev.

Aalborg in Celje Pivovarna Laško sta se do zdaj pomerila petkrat. Celje je zmagalo dvakrat, Aalborg trikrat. Celjska zasedba je v generalki za uvodni obračun v Ligi prvakov v Novem mestu po velikih težavah premagala Krko s 30:28, medtem ko je Aalborg visoko ugnal Lemvig s 37:24.

V skupini s slovenskimi prvaki so še nekatera velika imena evropskega rokometa – Barcelona, Pick Szeged, Kielce in Kiel, s katerim bo Celje v Zlatorogu igralo naslednjo sredo (21. septembra).

1. KROG LIGE PRVAKOV 2022/23, predtekmovalna skupina B, sreda:
KIELCE – NANTES
PICK SZEGED – BARCELONA
KIEL – ELVERUM

Četrtek ob 18.45:
AALBORG – CELJE PIVOVARNA LAŠKO