Za Celje bo tokrat lahko igral Vid Poteko. Foto: www.alesfevzer.com
Za Celje bo tokrat lahko igral Vid Poteko. Foto: www.alesfevzer.com

Parižani so prvo tekmo prepričljivo dobili s 37:24 in se z nogo in pol že stopili v četrtfinale najmočnejšega evropskega rokometnega tekmovanja.

Preveč golov iz protinapadov
"Na prvi tekmi v Celju smo preveč divjali, igrali prehitro in zaradi tega naredili številne napake. Vse te so Parižani kaznovali s hitrimi protinapadi ter dosegali lahke gole. Na koncu je bilo tovrstnih kar 15, kar je bistveno preveč. V Parizu moramo biti veliko bolj potrpežljivi ter odgovorni, tekmo pa izkoristiti tudi za pripravo na zaključek domačega prvenstva, ko so pred nami odločilne tekme," razmišlja celjski trener Tomaž Ocvirk.

Sorodna novica PSG si je že v Zlatorogu priigral velikih 13 golov prednosti

Pustiti boljši vtis
"Iz tega vidika je zelo pomembno, da na tej tekmi vidimo napredek na področju discipline v igri ter tudi dvigu naše pripravljenosti. Cilj je torej pustiti veliko boljši vtis, kot je bil tisti prejšnji teden, in z dvignjenimi glavami zaključiti evropsko tekmovanje, ki nam je dalo veliko," je še dodal Ocvirk.

Poteko: PSG nas spoštuje
"PSG se je temeljito pripravil na našo igro, to pa je dokaz, da nas spoštuje in da ničesar ne prepušča naključju. Mi smo na prvi tekmi igrali slabo, nekoliko so na to vplivale tudi poškodbe, predvsem pa nesreča Šarca na začetku tekme," je prvi obračun v Celju ocenil povratnik v celjskem moštvu Vid Poteko.

"Zavedamo se, da je razlika, ki si jo je PSG priigral v Celju, izredno visoka. Na povratni tekmi želimo prikazati boljšo igro, predvsem pa sami sebi dokazati, da lahko igramo tudi proti tem največjim ekipam," je še dodal celjski krožni napadalec.