Blaž Janc bo skušal z Barcelono ponoviti uspeh iz prejšnje sezone. Foto: EPA
Blaž Janc bo skušal z Barcelono ponoviti uspeh iz prejšnje sezone. Foto: EPA

Nastopilo bo pet slovenskih rokometašev. Blaž Janc in Domen Makuc sta člana Barcelone, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek bosta zastopala Veszprem, Miha Zarabec pa Kiel. Na stavnicah najvišje kotira Barcelona, sledijo Kielce, Veszprem in Kiel.

Od vseh štirih strokovnjakov ima največ izkušenj strateg poljske ekipe Talant Dušebajev. Pod njegovim vodstvom je Ciudad Real trikrat zmagal v Ligi prvakov (v letih 2006, 2008 in 2009), leta 2016 pa je do končnega zmagoslavja popeljal tudi 19-kratnega poljskega prvaka. Dušebajeve varovance, med katerimi kraljuje nemški vratar Andreas Wolff, v polfinalu čakajo rokometaši iz Veszprema, ki jih vodi Srb Momir Ilić. Madžarska ekipa bo sedmič nastopila na sklepnem turnirju, kar trikrat pa je ostala praznih rok po finalnih tekmah v letih 2015, 2016 in 2019.

Trener Barcelone Carlos Ortega ima na voljo številne velemojstre rokometne igre, med njimi je tudi najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni, Francoz Dika Mem. Pomembno vlogo v dobro uglašenem katalonskem orkestru imata tudi Janc in Makuc.

Naskok na vrh je napovedal tudi Kiel, ki ima na vsakem položaju po dva izjemno kakovostna igralca. Na mestu srednjega zunanjega, na katerem igra Zarabec, sta še Norvežan Sander Sagosen in Hrvat Domagoj Duvnjak, tu sta še "danska hobotnica" Niklas Landin in njegov mlajši brat Magnus Landin ter mnogi drugi domači in tuji rokometaši, ki jih vodi nekdanji češki ostrostrelec Filip Jicha.

Na dosedanjih turnirjih četverice v Kölnu sta Kiel in Barcelona po trikrat zmagala, skopski Vardar iz Severne Makedonije dvakrat, po eno zmago pa imajo nemška HSV in Flensburg-Handewitt ter Kielce in francoski Montpellier.

LIGA PRVAKOV
ZAKLJUČNI TURNIR, Köln

Sobota ob 15.15:
VESZPREM - KIELCE

Ob 18.00:
KIEL - BARCELONA

Finale bo v nedeljo ob 18. uri.