Petar Metličić priznava, da bi moral pokazati precej več. Foto: MMC RTV SLO
Petar Metličić priznava, da bi moral pokazati precej več. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman in Zvonimir Serdarušić
Uroš Zorman in Zvonimir Serdarušić sta (zaenkrat) zgladila nesporazume. Foto: Sandi Fišer
Mirko Alilović
Mirka Alilovića je prišel spodbujat njegov klub navijačev iz Medžimurja. Hercegovec ni razočaral, a blestel prav tako ne. Foto: Sandi Fišer
Celjani nedorasli evropskemu prvaku

Celjani so začeli obetavno, a nato napravili nekaj napak, kar so gostje hitro kaznovali z vodstvom z 12:8. Nemci visoke prednosti niso več izpustili iz rok. Pravzaprav so jo slovenski prvaki na koncu še dobro odnesli, saj je semafor kazal že +12. "Želeli smo si, a nam ni uspelo izkoristiti 100-odstotnih priložnosti. Če bi jih zadeli vsaj pol, bi bila slika popolnoma drugačna. Ko nato enkrat zaostajaš za 8, ti morala pade," je dejal Aleš Pajovič.

Metličić: Omeyer nas je 'ubil'
Podobno je za MMC razmišljal tudi Petar Metličić: "Zgrešili smo preveč 'zicerjev'. Po 3, 4 napakah pademo v nekakšno depresijo. Dali smo vse od sebe, prihajali smo do položajev za strel, a kaj ti to pomaga, če ne zadeneš. Poleg tega je tu še odlični Omeyer, najboljši vratar na svetu, ki nas je tokrat ubil. Ko se Kiel odlepi, se je težko vrniti."

Preskok iz 15 na 60 minut (pre)zahteven
Metličić, olimpijski in svetovni prvak s Hrvaško ter evropski klubski prvak s Ciudadom Realom, je bil pripeljan kot (velika) okrepitev, a za zdaj bržkone ostaja največji dolžnik v zasedbi Zvonimirja Serdarušića, česar se 33-letni Splitčan tudi zaveda: "Seveda nisem zadovoljen s svojo igro. Vem, da moram dati več ekipi. Na začetku se nisem najbolje fizično počutil, a zdaj se mi zdi, da napredujem iz tekme v tekmo. Težko je, če pet let v Ciudadu Realu igraš po 15 minut na tekmo, nato pa prideš v Celje, kjer moraš odigrati vseh 60 minut".

Ključna tekma v Chamberyju
Metličić kljub trem gladkim porazom (Rhein Neckar Löwen, Barcelona, Kiel) ostaja optimističen: "Ni sramota izgubiti proti takim ekipam. Že ob žrebu smo vedeli, da težje skupine ne bi mogli dobiti. Te tri tekme so pokazale, kje smo, zdaj pa nimamo več pravice do spodrsljajev. Če bomo v Chamberyju izvlekli kakšno točko, potem imamo lepe možnosti, da osvojimo 4. mesto v skupini, kar je bil tudi osnovni cilj pred sezono."

Pungartnik "Noki" določil omejitve
Celjani bržkone ključni tekmi s Chamberyjem, ki je doma presenetljivo premagal Barcelono (27:26), igrajo (šele) čez mesec dni. 21. novembra bodo gostovali v Franciji, nato pa čez teden dni (27. novembra) Chambery gostili še v Zlatorogu. Časa je torej dovolj, da se rane iz obračunov z "velikani" zaližejo, forma pa dvigne. Trener Serdarušić bo lahko v miru koval zmagovito taktiko. Sicer pa "Noka" po novinarski konferenci ni bil na voljo za posamezne intervjuje in dodatna pojasnila. Ker je tako določil direktor Roman Pungartnik, je razložil hrvaški strokovnjak. Ne verjamem, da bo ta poteza prispevala k točkam in zmagam ...

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov iz Zlatoroga.

Celjani nedorasli evropskemu prvaku