Gašper Marguč poudarja, da Nizozemske Slovenija ne sme podcenjevati. Foto: Reuters
Gašper Marguč poudarja, da Nizozemske Slovenija ne sme podcenjevati. Foto: Reuters

Za njimi je zaradi poti Zreče–Zagreb–Amsterdam razmeroma kratka noč, kljub utrujenosti pa je pri njih zaznati odločnost in osredotočenost pred tekmo z Nizozemsko za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo na začetku prihodnjega leta na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji. Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović je svojim izbrancem zaradi zgodnjega odhoda odmeril počitek do večernega treninga v nekoliko futuristični dvorani v Almereju.

Neposredni prenos obeh tekem z Nizozemsko na TV SLO 2 in MMC-ju.

Slovenci so z odliko opravili prvi cikel kvalifikacij, v Mariboru so zanesljivo premagali Latvijce, nato pa vajo ponovili tudi v Talinu, kjer so padli Estonci. V drugem ciklu kvalifikacij, ki jim prinaša dva obračuna z Nizozemci – prvi se bo v četrtek v Almereju začel ob 19.30, povratni pa v celjskem Zlatorogu v nedeljo ob 17.00 – želijo z dvema zmagama še odločneje zakorakati proti evropskemu prvenstvu 2020. Slovenija je po dveh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini 4 zbrala vse štiri točke, Nizozemska in Latvija po dve, Estonija pa je brez točk. Na zaključni turnir se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti v tej skupini.

Nizozemci že namučili številne kakovostne reprezentance

Sorodna novica Vujović: Pričakujem, da se bo Uroš učil od mene, igralci pa od njega

"Če Nizozemsko primerjamo z drugima reprezentancama v naši skupini, potem lahko z gotovostjo rečemo, da je močnejša. V preteklosti je na svojih tleh namučila že številne kakovostne reprezentance, zato z naše strani ne sme biti nobenega podcenjevanja. Dve zmagi v tem tednu bi nam prinesli preboj na zaključni turnir, tega si vsi močno želimo in naredili bomo vse, da ta cilj tudi dosežemo," je pred četrtkovo tekmo dejal krilni igralec Gašper Marguč.

"Nizozemska nima neke posebne pomanjkljivosti, a tudi ne izstopajoče kakovosti. Vse bo odvisno od našega pristopa, če bomo maksimalno osredotočeni od začetka, potem si lahko obetamo zmago. Edina težava je, da smo na papirju močnejši. Nizozemske ne smemo vzeti z rezervo, v nasprotnem primeru se lahko zgodi, da slabša ekipa premaga boljšo," je še dodal krilni igralec madžarskega Veszprema.

Slovenci v četrtek prvič proti Nizozemski

Slovenski odpravi v Almereju – od prvokategornikov bodo manjkali Darko Cingesar, Klemen Ferlin, Vid Kavtičnik in Matej Gaber – se bodo v večernih urah pridružili tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, generalni sekretar Goran Cvijić in še nekateri člani predsedstva RZS-ja.

SKUPINA 4, četrtek ob 19.30:
NIZOZEMSKA - SLOVENIJA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

ESTONIJA - LATVIJA

Nedelja ob 17.00 (Celje):
SLOVENIJA - NIZOZEMSKA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

LATVIJA - ESTONIJA

Vrstni red: Slovenija 4, Nizozemska in Latvija po 2, Estonija 0 točk.

Na evropsko prvenstvo se uvrstijo najboljši dve reprezentanci in še štiri najboljše tretjeuvrščene iz osmih skupin.

Vujović opozarja, da tudi Nizozemci znajo igrati rokomet