Ivica Obrvan je lani raburil rokometno javnost s posredovanjem na igrišču, za kar si je prislužil ostro kazen RZS-ja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Ivica Obrvan je lani raburil rokometno javnost s posredovanjem na igrišču, za kar si je prislužil ostro kazen RZS-ja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Gromozanski klubski dolg, ki znaša najmanj milijon evrov, je prisilil vodstvo kluba h krčenju proračuna in s tem k zmanjševanju plač. Hrvaški trener, ki je lani v Velenje prinesel prvi naslov slovenskega prvaka, po pogovoru ni sprejel nove pogodbe, zaradi česar bo z njim prekinjena pogodba, ki bi se sicer iztekla čez pol leta.

Brez denarja ni niti izidov
"Osam" gre v letošnji sezoni bolj malo po načrtu, v domačem prvenstvu so tretji in za Celjem po 16. krogih zaostajajo že za velikih devet točk, nazadnje so v sredo remizirali s Trebnjem. Gorenje je že izpadlo iz slovenskega pokala, medtem ko imajo v prestižni Ligi prvakov po šestih krogih le dve osvojeni točki, čeprav imajo še vedno možnosti za osvojitev četrtega mesta, ki pelje v drugi del tekmovanja.

Skok se je pridružil Soviču
Rdečo dvorano zapušča tudi vratar Matevž Skok, ki se ni želel pogajati o zmanjšanju plače. Dan pred tem se je s klubom razšel dosedanji kapetan Sebastjan Sovič, ki je celotno kariero odigral v dresu Gorenje.

Po Tomincu in Tislju še Obrvan
Pred tednom dni je trenerski stolček v Celju predčasno zapustil Tone Tiselj, ki ga bo v mestu ob Savinji nadomestil slovenski selektor Zvonimir Serdarušić. Pred mesecem in pol so trenerja zamenjali še pri tretjem vodilnem slovenskem klubu - koprskemu Cimosu, kjer je odšel dolgoletni trener Matjaž Tominec.