Ostrelič čaka na srečanje s Sašo Bratićem. Foto: MMC RTV SLO
Ostrelič čaka na srečanje s Sašo Bratićem. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek
Jure Natek je eden tistih, ki je privolil v spremenjene pogoje. Foto: www.rk-gorenje.com
Ivica Obrvan
Ivici Obrvanu se pogodba izteče po koncu sezone. Teoretično lahko odide prej, a takšen scenarij je malo verjeten. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Čupić
Ivan Čupić bo morda Velenje zapustil pozimi, zagotovo pa poleti. Foto: www.rk-gorenje.com

Ostrelič, dolgoletni rokometni delavec, je položaj direktorja "os" nastopil avgusta 2008. Že v uvodni sezoni se je s klubom veselil sploh prvega naslova državnega prvaka. Letos Velenjčanom tako v državnem prvenstvu kot tudi v Ligi prvakov ne kaže najbolje, vendar Ostrelič ostaja optimist: "Čez noč se lahko vse obrne na glavo." Za začetek bi se želel srečati z menedžerjem Sašo Bratićem, da bi rešila še preostale štiri "primere."
Pogajanja o znižanju pogodb trajajo že tri tedne dni, do zdaj pa ste se razšli le z Boštjanom Kavašem in Matjažem Mlakarjem. Mar to pomeni, da drugi ostajajo?
Dejansko smo se razšli le z Boštjanom Kavašem (okrepil Metalurg Skopje, op. a.), medtem ko ima Matjaž Mlakar status igralca RK Gorenje. Za nas bo igral do konca prvega dela prvenstva oziroma dokler ne najde kluba, ki bo zadovoljil njegove potrebe. Za Ivana Čupića se ve, kakšni so pogoji, če nas zapusti med zimskim premorom ali po koncu sezone. Odprti ostajajo Ivan Gajić, Matevž Skok, Momir Rnić in Ivica Obrvan. Problem je, ker njihovega menedžerja Sašo Bratića ne moremo dobiti v Velenje. A pričakujem, da se bo v najkrajšem možnem času oglasil.

Ali se lahko zgodi, da hkrati odidejo Rnić, Gajić in Obrvan?
To je skoraj nemogoče. Vsi imajo namreč veljavne pogodbe. Gre pač za to, da se dogovorimo o treh temeljnih stvareh: o dinamiki poplačila dolgov za nazaj, o znižanju tekočih obveznosti (plačah) in o dolžini pogodb.

Boste za letošnjo sezono iskali še kakšne nove igralce?
Ne, nobenih okrepitev ne mislimo pripeljati.

Za koliko želite s temi pogajanji zmanjšati proračun?
Za 20 do 30 odstotkov, kar pomeni, da bo letošnja sezona stala med 900.000 in 1,3 milijona evrov. Osnovni namen krčenja proračuna je zmanjševanje dolgov za nazaj in s tem ustvarjanje zdravih temeljev za naprej.

Koliko so zamujala oziroma zamujajo redna izplačila igralcem?
Od enega do treh mesecev.

Menite, da so zamude vplivale tudi na igre?
Mogoče se daje temu prevelik pomen. Zamude so vedno bile. Ekipa je dobro kadrirana, sestavljena iz kvalitetnih posameznikov, za katere se zanimajo tudi naši tekmeci. Zagotovo je kandidatka za vrh.

Kako sicer ocenjujete rezultatski izkupiček dozdajšnjega dela sezone? Izpad v pokalu zagotovo ni bil pričakovan.
Seveda ne. Predvidevali smo, da se bomo v pokalu uvrstili med štiri, kamor tudi sodimo. V Ligi prvakov bi si glede na prikazane igre zaslužili več. V državnem prvenstvu smo začeli nekoliko slabše, kot smo pričakovali. Zaradi kazni smo prvi derbi s Celjani igrali v Mariboru. Če bi ga doma, bi verjetno zmagali.

Na domači sceni Celje deluje zelo suvereno. Kot že rečeno, ste z njim izgubili obe tekmi. Ali se še lahko vmešate v boj za prvaka?
Zaradi nastalih razmer so nam ambicije nekoliko splahnele. A naša ekipa je nepredvidljiva. Če bomo vsi skupaj malo več razmišljali o igri, manj pa o drugih stvareh, potem smo lahko še vedno nevarni. Trenutno je pač Celje suvereno. Izkušnje, ki jih imajo Pajovič, Zorman in Vugrinec so na težkih tekmah odločilne. Vendar se stvari s kakšno poškodbo čez noč obrnejo. Ne smemo pozabiti tudi na Cimos.

Sami ste prevzeli odgovornost za prepozno prijavo Klemna Cehteta in Dina Bajrama na EHF, zaradi česar slednja do februarja ne moreta igrati v Ligi prvakov. Ponudili ste odstop, a ga je predsednik kluba Franjo Bobinac zavrnil. Kako po tem spodrsljaju poteka vaše sodelovanje s trenerjem Obrvanom in predsednikom Bobincem?
Kar se tega tiče, ni nobenih zamer. Objektivno sem prevzel odgovornost za administrativno napako, čeprav je neposredno nisem zakrivil. Nismo prvič počeli teh stvari, a zgodila se nam je ta napaka. To so bili najtežji trenutki v moji karieri. Žal mi je za oba igralca in zaradi vzdušja v ekipi. Kljub temu menim, da ta spodrsljaj ni bistveno vplival na izid tekem v Ligi prvakov.

Aleš Vozel
ales.vozel@rtvslo.si