Rokometaši Gorenja so sezono začeli odlično - z zmago v superpokalu. Foto: Zoran Flis
Rokometaši Gorenja so sezono začeli odlično - z zmago v superpokalu. Foto: Zoran Flis
Celje
Nova celjska ekipa, ki naj bi v Zlatorog vrnila ugled in lovorike. Foto: MMC RTV SLO
Barna Putics
Trener Cimosa Matjaž Tominec, Barna Putics in direktor kluba Aleš Koršič. Foto: www.rk-koper.com
Ognjen Backovič
Mariborčani so s prihodom Ognjena Backoviča pokazali, da v 1. ligi ne želijo biti zgolj statisti. Foto: MMC RTV SLO

Prvič se namreč v boju za naslov pričakuje ogorčen boj treh ekip: Gorenja, Cimosa in znova Celja, ki se je po lanski najslabši sezoni v zgodovini kluba okrepil s tremi zvenečimi imeni: Renatom Vugrincem, Urošem Zormanom in Alešem Pajovičem. "Če ne bo kakšnih višjih zadev, verjamem, da smo sposobni osvojiti ti dve lovoriki," o naskoku na dvojno domačo krono pravi trener pivovarjev Tone Tiselj.

Primer Žvižej razvnel strasti že pred začetkom
Tudi največja konkurenta pivovarjev, branilec naslova Gorenje in pokalni prvak Cimos, v prestopnem roku nista počivala. Velenjčani so pripeljali Jureta Natka, Klemna Cehteta, Dina Bajrama in Miho Žvižeja. Prav njegov prihod je poskrbel za naelektritev odnosov na relaciji Celje-Velenje že pred začetkom sezone.

Celjani menijo, da je Žvižej, krožni napadalec, ki v Celju ni dobil priložnosti, zato je bil posojen Slovanu, njihov, a arbitražna komisija pri Rokometni zvezi Slovenije je razsodila, da Žvižej lahko prestopi v Gorenje. To naj bi mu omogočala pogodba 1 + 1 + 1 + 1, po kateri se igralec in klub vsako leto posebej dogovorita o pogojih sodelovanja. Kakor koli, rumeno-zeleni se čutijo oškodovane, zato bo zgodba očitno dobila sodni epilog. Zanimivo, je, da se zapleta tudi pri registraciji drugega novinca v velenjskem moštvu, Cehteta, ki ga ne 'spustijo' Trebanjci.

Ose se z naslovi ne obremenjujejo, a trener Ivica Obrvan pravi: "Želimo vse do konca ostati v igri, tako v prvenstvu kot v pokalu."

Tominec: S tako ekipo bi lani postali prvaki
Tudi Cimos ne skriva visokih ambicij, o čemer pričajo tudi okrepitve: Jure Dobelšek, David Špiler, Dušan Podpečan in največji ulov - dva madžarska reprezentanta Barna Putics in Balazs Laluska. "Če bi tako ekipo imeli v pretekli sezoni, potem bi nedvomno postali državni prvaki. Vedeti pa moramo, da sta se okrepila tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje. Zato je cilj sezone enakopraven boj za naslov prvaka, " meni trener Koprčanov Matjaž Tominec.

Trojica napada iz ozadja
'Zgornji dom' bodo najverjetneje zapolnili še Trimo, Slovan in velikopotezni novinec Klima Petek Maribor, ki se je okrepil z Ognjenom Backovičem, Vasjo Furlanom in Janom Gregorcem. Vodi ga Bojan Čotar. Preostala peterica, Prevent, Merkur, Jeruzalem Ormož, Krško in Ribnica Riko hiše, ne bo mešala štren vodilnim. Upati je le, da bodo sezono po finančni plati pripeljali pod streho. Finančno breme je bilo namreč pred začetkom sezone usodno za trboveljski Rudar, zato bo v 1. ligi že 4. sezono zapored le 11 moštev.

MIK 1. LIGA

1. KROG

Petek ob 19.00:
KRŠKO - RIBNICA RIKO HIŠE

Sobota ob 19.00:
PREVENT - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Ob 20.00:
MERKUR - GORENJE

Nedelja ob 18.30:
SLOVAN - TRIMO TREBNJE

Ob 19.00:
CIMOS KOPER - JERUZALEM ORMOŽ

KLIMA PETEK MARIBOR prost