Barna Putics med akcijo na lanskem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. Foto: www.daylife.com
Barna Putics med akcijo na lanskem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. Foto: www.daylife.com
Balazs Laluska
Balazs Laluska je (bil) pri Pick Szegedu soigralec Luke Žvižeja. Foto: www.szegedma.hu

"V tem trenutku lahko povem le to, da se z obema pogovarjamo. Zaenkrat še nista člana Cimosa. Računam, da se bomo do konca tedna dogovorili in podpisali pogodbo," je za MMC dejal direktor slovenskih podprvakov Aleš Koršič. 24-letni Putics igra na levem zunanjem položaju. Je član Veszprema, kjer pa lani ni dobil veliko priložnosti, tako da je bil posojen Barceloni. 200 cm visok rokometaš ima tudi 28 nastopov za izbrano vrsto.

Kvaliteta Madžarov ni vprašljiva
Štiri leta starejši desni zunanji Laluska je v pretekli sezoni nastopal za Pick Szeged, a zaradi poškodbe ni veliko igral. 202 cm visoki rokometaš je za Madžarsko odigral 90 tekem. "Oba prihajata iz države z bogato rokometno tradicijo. Dejstvo, da sta reprezentanta, nekaj pove o njuni kvaliteti," je razmišljal Koršič in potrdil, da bo letošnji proračun v primerjavi z lanskim manjši za polovico - znašal bo dober milijon evrov.

Kako pa so navezali stik z Madžaroma? "Pravzaprav sta njuna menedžerja kontaktirala nas. Športni svet je majhen in hitro se razve, kdo potrebuje okrepitve in kje," je še dodal Koršič.

Obeta se zanimivo državno prvenstvo
Pokalni prvak Cimos, ki je priprave začel v ponedeljek, se je sicer letos okrepil z Davidom Špilerjem, Juretom Dobelškom in Dušanom Podpečanom, medtem ko so klub zapustili Blaž Vončina, Milan Mirković, Kristijan Ljubanović, Alen Blažević, Damir Doborac in Draško Mrvaljević. Če bodo Koprčani res pripeljali še Madžara, potem se obeta sila zanimivo domače prvenstvo, v katerem se bo Cimos enakovredno boril s Celjani in Velenjčani.