Renato Vugrinec se je iz Španije vrnil v matični klub. Foto: MMC RTV SLO
Renato Vugrinec se je iz Španije vrnil v matični klub. Foto: MMC RTV SLO
Renato Vugrinec
Spomin na stare dobre čase, ko so Vugrinec, Zorman in druščina lomili tudi takšne tekmece, kot je Ciudad Real. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Renatom Vugrincem

34-letni Ptujčan v mestu ob Savinji začenja svojo drugo zgodbo. Prva se je končala sanjsko, saj je bil desni zunanji igralec med najzaslužnejšimi za zmago pivovarjev v Ligi prvakov leta 2004. Po šampionski sezoni se je preselil najprej v Magdeburg, nato pa v Portland San Antonio. Zdaj je znova željan dokazovanja v rumeno-zelenem dresu. Nekaj vtisov pred novo sezono je strnil v pogovoru za MMC.


Ob vašem prihodu v Celje je padla marsikatera zbadljivka, češ, 'najboljša leta so za njim, kaj sploh lahko še ponudi Celju'? Kaj odgovarjate tem dvomljivcem?
Sploh ne odgovarjam. Pokazal bom na igrišču, kaj zmorem.

Kakšna bo vaša vloga v moštvu?
Dva, trije igralci smo bili pripeljani kot malo starejši, izkušenejši, ki smo že nekaj dali slovenskemu rokometu. Naša naloga je biti zgled in vzor mlajšim.

Kakšni so vaši prvi vtisi o potencialu letošnje zasedbe?
Pozitivni. Na turnirju v Nemčiji (Celjani so izgubili v finalu proti bundesligašu Fuchseju, op. a.), posebno na prvih dveh tekmah, ko smo še imeli moč, se je videlo, česa je ekipa sposobna. Če bo tako delovala na vsaki tekmi, mislim, da se bo Celje letos še veselilo.

Zdi se, da bo letošnje domače prvenstvo sila zanimivo in izenačeno. Pričakujete tudi vi troboj vas, Gorenja in Cimosa?
Vsekakor.

Bi bili zelo razočarani, če ne bi osvojili obeh domačih lovorik?
Da. A bi dodal, da če bomo dali vse od sebe, pa bo kljub temu kdo boljši od nas, potem se bo treba s tem sprijazniti.

Še pred začetkom prvenstva vas čaka kvalifikacijski turnir za Ligo prvakov. Je to misija nemogoče ali mogoče?
Žoga je okrogla. Nikoli ni misija nemogoče. Vsekakor imamo svoje priložnosti. Če jih bomo izkoristili, potem se bomo veselili.

Ademar Leon je že zaradi domačega igrišča favorit. Dobro ga poznate, kako se ga lotiti?
Gre za izkušeno ekipo, ki igra hiter rokomet. Imajo zelo dobra krila. Ne smemo jim dovoliti 'konter', iz katerih na vsaki tekmi zabijajo po 10 golov in več. Čim dlje moramo držati korak z njimi. Na koncu bodo zagotovo bolj nervozni in tu moramo čakati na našo priložnost.

Si upate napovedati vaš izkupiček v Leonu?
Ne.

Se lahko zgodi, da izgubite vsa tri srečanja?
To je turnir, kamor so povabljene tri zelo močne ekipe. Vse je mogoče. Gre za tri tekme v treh dneh, kar pomeni, da ne bo odločala zgolj kvaliteta, ampak tudi pripravljenost, sreča, dnevna forma, daljša klop, skratka veliko faktorjev.

Pogovor z Renatom Vugrincem