Aleš Pajovič je pred španskim obdobjem kar sedem let branil barve pivovarjev. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Pajovič je pred španskim obdobjem kar sedem let branil barve pivovarjev. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Pajovič
Aleš Pajovič, ki so ga v Ciudad Realu doletele predvsem obrambne naloge, je lani tri mesece preživel tudi na posoji pri nemškem Kielu. Foto: EPA
Tone Tiselj
Tone Tiselj gradi ekipo za naslednje sezone in za vnovičen naskok na vrh. Foto: MMC RTV SLO

Izjemni levi zunanji igralec slovenske reprezentance in trenutno še španskega Ciudad Reala je celjskemu rokometnemu klubu obljubil dveletno zvestobo in bo velika okrepitev celjske ekipe tako v obrambi kot v napadu.

Pajo zagotovilo za številne lovorike
Celjan je za matični klub igral sedem sezon in v 249 nastopih prispeval več kot 800 golov. Petkrat je s CPL-jem igral v polfinalu Lige prvakov, šestkrat je bil državni prvak Slovenije in petkrat zmagovalec Pokala Slovenije. Poleti leta 2003 se je preselil k Ciudad Realu, kjer je osvojil vse, kar se da v evropskem klubskem rokometu (špansko prvenstvo, španske pokale, Ligo prvakov in evropski super pokal). Pajoviču se pogodba s Španci izteče ob koncu tekoče sezone, tako da Celjani zanj ne bodo plačali nikakršne odškodnine.

Pajovič: Celjsko krivuljo bomo obrnili navzgor
Pajovič je ob vrnitvi v staro jato dejal: "Izredno vesel sem, da se po šestih letih tujine vračam domov v matični klub. Gre za moj klub, v katerem sem zrasel, zato imam še toliko večji motiv, da se še enkrat dokažem pred slovenskimi, domačimi navijači. Kolikor je razvidno po letošnjih rezultatih, Celjani to sezono preživljajo malce težje čase, a prepričan sem, da nam bo s celotno ekipo uspelo krivuljo obrniti navzgor in Celje vrniti na mesto, ki mu pripada. RK Celje Pivovarna Laško je izrazil željo po prihodu in po nekaj pogovorih tako s klubom, kot tudi z ostalimi igralci, odločitev o vrnitvi ni bila težka, tako da se že veselim nove sezone."

Vrnitev izgubljenega sina
Tone Tiselj
o okrepitvi na levem zunanjem položaju: "Aleš Pajovič je eden izmed biserov celjske rokometne šole. Tudi z njim so povezani vsi veliki uspehi slovenskega reprezentančnega rokometa, od kvalifikacijskih tekem, EP-ja na Hrvaškem, olimpijskih iger do srebrne medalje na EP. On je v tem trenutku najboljši levi zunanji igralec v Sloveniji. Osebno menim, da so njegove zmogljivosti tudi v fazi napada večje, kot jih kaže zdaj, a takšna je strategija njegovega trenutnega kluba. Verjamem, da bo Pajo našel dovolj motiva, da bo nosil našo igro v vseh fazah rokometne igre. Za kakšnega igralca gre, pa ob njegovih uspehih ni potreben poseben komentar."

T. G.