Pokal Slovenije bo v polfinalu ponudil finale pred finalom: dvoboj udeležencev Lige prvakov Celja Pivovarne Laško in Gorenja. Foto: Urban Urbanc
Pokal Slovenije bo v polfinalu ponudil finale pred finalom: dvoboj udeležencev Lige prvakov Celja Pivovarne Laško in Gorenja. Foto: Urban Urbanc

Žreb je potekal v Pokrajinskem muzeju v Celju, zaključni pokalni turnir pa bo v dvorani Golovec. "Tako Celjani kot Velenjčani želimo osvojiti pokalni naslov. Če hočemo ubraniti lansko zmago, potem moramo v Golovcu doseči dve zmagi," je odločno dejal Luka Žvižej, medtem ko je njegov velenjski kolega Niko Medved povedal: "Že na dopoldanskem treningu smo skupaj s soigralci imeli občutek, da se bomo v polfinalu pomerili s Celjani, in res je tako. Naredili bomo vse, da po dolgem času osvojimo pokalno lovoriko."

Veliko bolj so bili z žrebom zadovoljni v taboru obeh dolenjskih ekip. "Na papirju smo dobili najlažjega in najbolj želenega tekmeca, a vedeti moramo, da gre za lokalni derbi, na tovrstnih tekmah pa je vselej težko. Za našo mlado ekipo, ki je pred začetkom sezone doživela številne spremembe, bi bila uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja velik uspeh," je komentiral trebanjski rokometaš Anže Ratajec.

Trener zasedbe iz Ivančne Gorice Miloš Aksentijević je povedal: "Nad žrebom se ne moremo pritoževati. Konec preteklega tedna so nas Trebanjci premagali, na tisti tekmi pa smo vendarle dokazali, da se lahko enakovredno kosamo, kar bomo skušali narediti tudi na sobotni polfinalni preizkušnji."

Na Dunaju bodo v torek opoldne opravili žreb osmine finala v Ligi prvakov. Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje bosta v tretjem bobnu. Morebitna tekmeca obeh slovenskih ekip sta danski Kolding in francoski PSG. Celjska ekipa se lahko pomeri tudi Flensburgom, velenjska pa z Rhein-Neckar Löwnom.


Pokal Slovenije (M), z
aključni turnir, Celje (Golovec)

Sobota ob 15.30:
TRIMO TREBNJE - SVIŠ IVANČNA GORICA


Ob 18.00:
CELJE PIV. LAŠKO - GORENJE


Nedelja ob 14.30:
Tekma za 3. mesto

Ob 17.30:
Finale (prenos na TV SLO 2/MMC)