Adnan Harmandić, ki je v Velenje prišel iz sarajevske Bosne, pričakuje težko tekmo. Foto: www.rk-gorenje.com
Adnan Harmandić, ki je v Velenje prišel iz sarajevske Bosne, pričakuje težko tekmo. Foto: www.rk-gorenje.com
Damir Doborac in Rok Rapotec
Damir Doborac (levo) je v prejšnjih sezonah igral za Cimos Koper. Foto: www.rk-koper.si

Harmandić dobro pozna sarajevski klub, saj je tam igral pred odhodom v Velenje: "V ekipi je veliko novih obrazov. Igrajo precej hiter rokomet, kar prej ni bila navada. Igra bo zagotovo trda in odprta." Da je tekmec nevaren, je dokazal s sobotno zmago (24:23) proti Chamberyju. Tekma v Rdeči dvorani bo v nedeljo ob 18. uri, prenos bo na TV Slovenija 2. Za zdaj še ni zanesljivo, ali bodo Klemen Cehte, Sergo Datukašvili in Dino Bajram, ki v 1. krogu zaradi administrativne napake niso igrali, lahko pomagali slovenskim prvakom.

Bosna nima denarnih težav
Trener Ivica Obrvan prav tako poudarja, da mladi igralci Bosne narekujejo hud ritem: "V uvodnem obračunu Lige prvakov so taktično dobro izpolnili zahteve trenerja in izkoristili vse, kar jim je Chambery ponudil. Bosna ima to sezono na voljo lep kupček denarja. V ekipi ni 'iztrošenih' igralcev, dokaj mladi igralci pa lahko brez težav narekujejo oster tempo. Po psihološki in taktični plati je pred nami zelo zahtevna tekma."

V ekipi Doborac in Pucelj
Za uresničitev cilja, uvrstitev med 16 najboljših, je zmaga na domačem terenu nujna. V obrambi bo treba ustaviti starega znanca slovenskega rokometa Damirja Doborca. Srednji zunanji igralec, ki je v prejšnjih sezonah igral za Cimos Koper, je proti Chamberyju dosegel sedem golov, drugi strelec pa je bil s štirimi zadetki nekdanji član Škofje Loke Peter Pucelj. Generalko za uvodno domačo tekmo evropske sezone je Gorenje opravilo uspešno, potem ko je na tekmi državnega prvenstva s 36:22 odpravilo Krško.

Liga prvakov, 2. krog, skupina B:
RHEIN-NECKAR LÖWEN - KIELCE
29:29 (17:15)

Nedelja:
GORENJE - BOSNA (ob 18.00; prenos na TV SLO 2).
CHAMBERY - VESZPREM
Rhein Neckar Löwen, Kielce 3, Bosna 2, Chambery, Gorenje in Veszprem brez točke.