Veselje rokometašov Barcelone ob osvojitvi sedmega evropskega naslova. Foto: EPA
Veselje rokometašov Barcelone ob osvojitvi sedmega evropskega naslova. Foto: EPA
Jesper Brian Noddesbo
Prvi strelec tekme Jesper Brian Noddesbo. Foto: EPA

Za Barcelono je sijajen konec tedna. Le dan po nogometaših so še rokometaši Barce stopili na evropski vrh. Barcelona je s sedmimi naslovi sicer najuspešnejša evropska rokometna ekipa. Lani je vrsta Xavija Pascuala prav tako v Kölnu izgubila v finalu, boljši je bil Kiel.

Blestel je vratar Danijel Šarić, ki je zbral kar 21 obramb. Prvi strelec tekme je bil Danec Jesper Brian Noddesbo, ki je bil uspešen osemkrat. Pri poražencih sta Kiril Lazarov in Mariusz Jurkiewicz dosegla po pet golov.

Izjemni Šarić tudi med strelci
Katalonci so povedli z 2:0, nato pa je kapetan Barce Laszlo Nagy 'razbil' nos Chemi Rodriguezu. Z igralcem več je Ciudad Real povedel, a so Pascualovi varovanci hitro vzpostavili ravnotežje na igrišču. Izid je bil ves čas izenačen, a proti koncu polčasa se je dokončno razigral vratar Barcelone Šarić, ki se je celo vpisal med strelce. Prav po njegovi zaslugi so španski prvaki na odmor odšli s prednostjo štirih golov (14:10).
Serijo s konca prvega polčasa so nadaljevali tudi v drugem in v 44. minuti je Alberto Rocas zadel za 22:15. Zasedbi Talanta Dušebajeva je uspelo znižati zaostanek, a Katalonci so deset minut pred koncem igralnega časa znova povedli s šestimi goli razlike (26:20).
Nemški dvoboj državnim prvakom
Novi nemški prvaki iz Hamburga so v tekmi za tretje mesto premagali Rhein-Neckar Löwen (33:31). Rokometaši Hamburga so silovito začeli srečanje in v peti minuti povedli s 4:0. "Levi" so v 50. minuti sicer izenačili na 27, a so nasprotniki hitro odgovorili in povedli z 31:28. Prednost je zadoščala za končni uspeh. Najboljši strelec tekme je bil Olafur Stefansson, ki je za Rhein-Neckar zadel sedemkrat, Bertrand Gille je za zmagovito vrsto dosegel šest golov.

ZAKLJUČNI TURNIR, Köln
Finale:
BARCELONA - Ciudad Real 27:24 (14:10)
Noddesbo 8, Garcia, Tomas in Rutenka po 3, R. Entrerrios 2 in Rocas po 2, Sorhaindo, Sarmiento, Ugalde, Nagy, Igropulo in Šarić po 1; Lazarov in Jurkiewicz po 5, A. Entrerrios 4, Abalo 3, Rodriguez in Canellas po 2, Källman, Aguinagalde in Parrondo po 1.

Izključitve: 10;6
Sedemmetrovke: 1/1; 2/4

Za 3. mesto:
Rhein Neckar Löwen - HSV HAMBURG 31:33 (13:15)
Stefansson 7 (3), Myrhol in Šešum po 5; B. Gille 6, Schröder in Vori po 5, K. Lijewski 4.