Ob odsotnosti Uroša Zormana in Marka Bezjaka bosta slovensko igro vodila Sebastian Skube (na sliki) in Dean Bombač. Foto: EPA
Ob odsotnosti Uroša Zormana in Marka Bezjaka bosta slovensko igro vodila Sebastian Skube (na sliki) in Dean Bombač. Foto: EPA
Dragan Gajić
Dragan Gajić se je izkazal s humanitarno pobudo. Foto: EPA
Manuel Liniger
32-letni levokrilni rokometaš Manuel Liniger, član nemškega Balingena, je najizkušenejši (179 nastopov) in najboljši strelec švicarske reprezentance (775 golov). Foto: EPA
Kljub odsotnosti kapetana Zormana zmaga nujna

Slovenci morajo v skupini s Švico, Ukrajino in Luksemburgom osvojiti prvo mesto, nato pa jih junija 2014 čakata še dve tekmi dodatnih kvalifikacij, ki ju morajo dobiti, če želijo igrati na svetovnem prvenstvu na Arabskem polotoku.

Proti Švici ne bo nastopil kapetan in ideolog igre slovenske reprezentance Uroš Zorman, njegov nastop na nedeljski tekmi v Zaporožju pa je še vedno pod vprašajem. Nastalo vrzel na mestu srednjega zunanjega bodo zapolnili Sebastian Skube, David Špiler in Dean Bombač, medtem ko je član nemškega Magdeburga Marko Bezjak že dalj časa poškodovan in najmanj še mesec dni ne bo v tekmovalnem pogonu.

Denič: Smo boljši od Švicarjev
"Vemo, da veliko Švicarjev igra v nemškem prvenstvu in imajo dokaj kakovostno domače prvenstvo. Na nasprotni strani igrišča nam bo stala spodobna reprezentanca, a slovenska je vendarle boljša, kakovostnejša in bolj potentna. Naš cilj je zmaga," je na novinarski konferenci pred sredino tekmo v Rdeči dvorani odločno dejal slovenski selektor Boris Denič.

Gajić: Dokazati se moramo na igrišču
"O Švicarjih ne bi preveč govoril, predvsem se moramo osredotočiti na našo igro. Menim, da se vsi igralci zavedamo pomembnosti tega predkvalifikacijskega ciklusa, in brez kančka preračunljivosti lahko rečem, da startamo na zmago. Od Švicarjev smo boljši, a to moramo dokazati tudi na igrišču," pa je pred tekmo povedal slovenski reprezentant in igralec francoskega Montpelliera Dragan Gajić.

Gajić dal pobudo za humanitarno akcijo
Tekma s Švico bo imela tudi humanitarno noto, saj so na pobudo Gajića vsi njegovi soigralci in strokovno vodstvo pristopili k projektu "podariMalico", ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Donacije bodo zbirali prek spletne strani www.podarimalico.si in SMS-ov na številko 1919. Prek spletne strani je mogoče donirati poljubno količino malic v vrednosti 2,42 evra, prek SMS-a pa pet evrov.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015
SKUPINA 3

1. KROG

Sreda ob 20.00 (Velenje):
SLOVENIJA - ŠVICA (prenos na TVS 2/MMC)

Ob 19.30:
LUKSEMBURG - UKRAJINA

2. KROG

Nedelja ob 15.30:
ŠVICA - LUKSEMBURG

Ob 17.30:
UKRAJINA - SLOVENIJA


V dodatne kvalifikacije, ki bodo junija 2014, se uvrsti le prvouvrščeni.

Kljub odsotnosti kapetana Zormana zmaga nujna